Opštinska liga Gornji Milanovac, jesenje počasti za „Velereč 94“.

Ako je prethodna sezona u Opštinskoj ligi Gornji Milanovac bila jedna od najneizvesnijih, šampion rešen u poslednjim minutima, u poslenjih desetak godina, za ovu se može reći da je najjača u poslednje vreme. Povratkom iz Okružne lige Backovca i Ozremice konkurencija za vrh je dobila na brojnosti.

Prvo kolo donosi dva derbija u kojim Brezak dobija Ozremicu kao gost, dok na „ukletom brdu“ podela bodova između Velereča i Backovca. Ostali rezultati su manje više očekivani, a iznenađenje je priredio Takovski Ustanak koji u gostima pobedio Lunjevicu.

Velereč 94

U drugom kolu postignuto je 29 golova na 6 utakmica. Brezak je u derbiju kola kao gost pretrpeo poraz od Jablanice dok je Ozremica u velikom derbiju sa puno uzbuđenja nadvisila Semedraž 4:3.

Brezak – Pranjani

U trećem kolu favoriti su opravdali očekivanja a goleada nije izostala. Ovog puta postignuto je 25 pogodaka.
Strelci su bili raspoloženi i u 4. kolu, čak 38 puta se tresla mreža. Najubedljiviji je bio Backovac koji je sa 10:1 pobedio Šilopaj. U derbiju kola koji je s nestrpljenjem isčekivan Velereč je bila bolja od Ozremice 3:2.

Šilopaj

U 5. kolu duel do tada dve ne poražene ekipe. U takozvanom kazanu domaća Jablanica sa svojim navijačima Hordama zla nije uspel da iznenadi Velereč koja je nošena pesmom svojih Bekrija dobila sa 3:0. Majdan je iznenadio Lunjevicu, dok su ostali rezultati bili očekivani.

Jablanica

Šesto kolo i novi derbi meč, drugi protiv trećeg. Backovac dobija Brezaka i preotima mu drugu poziciju. Ozremica s igračem manje od 40′ nadvisila je Omadinac u gostima dok su planirane pobede ostvarili Jablanica, Majdan i Semedraž. Doskorašnji Zonaš Lunjevica nije izašla na megdan Velereči posle prvog poluvremena kada je bilo 3:0.

Orezmica – Beršići

U sedmom kolu prvu pobedu u prvenstvu ostvarila je Lunjevica, vodeća Velereč lako je prošla kroz Takovo, dok je Brezak lako savladao Semedraž. Ozremica je u derbiju kola dočekala Backovac i nakon bolje igre i bezboj promašenih šansi biva kažnjena u finišu meča za konačnih 0:1.

Semedraž

Osmo kolo donosi iznenađenje, Backovac koji je disao za vrat Velereči kiksa na svom terenu od Semedraži 2:4. Brezak je u nadoknadi došao do tri boda u Majdanu ,Stela Rosa i Ustanak su remizirali, a Omladinac opet razočarao, poražen od Lunjevice. U još jednom duelu ekipa iz gornje polovine Ozremica i Jablanica igrali su 3:3, pa je Velereč profitirala i pobegla na pristoju bodovnu razliku.

Omladinac – Kalimanići

Deveto kolo donosi komšijski derbi Takovski Ustanak – Omladinac, gosti igraju bolje ali na kraju domaći dobijaju 2:0. Ozremica je deklasirala Lunjevicu 7:1 u gostima, Velereč je savladala Šilopaj, Semedraž i Majdan su očekivano triumfovali pa je bodovna razlika ostala ista.

Kolo pre kraja Semedraž je pretila lideru,a li od časnog poraza 2:1 nije mogla više. Favoriti su prema planu uzeli bodove, jedino se očekivala prva pobeda Omladinca ali je Šilopaj protutnjao kroz Kalimaniće.

11. kolo donelo je nekadašnji veliki derbi između Lunjevice i Backovca, koji je ovog puta Backovac rešio u svoju korist. Jablanica je bila efikasna u Takovu 1:5, i na najbolji način krunisla blistavu jesen.
Ozremica je dobila „vrtić“ iz Šilopaja dok je Brezak bio siguran protiv fenjeraša. Tek nakn preokreta Semedraž je bila bolja od Stella Rosse, a jesenji šampion potvrdio titulu u Majdanu.

Nema sumnje da nas očekuje vruće proleće, vodeća Velerež iako ima 5 bodova više od Backovca i po prikazanom najbolju ekipu već u prva četri kola tri puta će biti gost. Od toga najbližem pratiocu Backovcu već u prvomu, neugodnoj Stella Rossi u drugom dok u četvrtom ih očekuje vruća atmosfera u Beršucima protiv Ozremice. Ostale ekipe čekaće kikseve vodećih kako bi ligu doveli do usijanja. Epitet naj neneprijatnijeg iznenađenja poneo je Omladinac, koji uprkos solidnoj ekipi nije osvoji ni jedan bod.

Zahvaljujemo se ekipi „Ozremica“ (Beršići) na saradnji i odlično odrađenom poslu.

Od ove sezone ekipa portala „www.maxsport.rs“ bavi se izveštavanjem o klubovima nižih liga, za vreme jesenjeg dela sezone rađeni su izveštaji sa mečeva, usled završetka sezone i zimske pauze portal je pokrenuo nekoliko projekata: 1. Analiza jesenjeg dela sezona prvenstava; 2. Prezentacija klubova nižih liga; 3. Transferi klubova nižih liga. Ukoliko ste zainteresovani za saradnju sa našim portalom koja je potpuno besplatna i zasniva se na dobroj volji kluba, igrača ili pojedinca koji prati klub i želite da se čuje o Vašem klubu, mestu, transferu možete se javiti na email adresu „izvestajinizihliga@maxsport.rs“, facebook profil „Izveštaji nižih liga“ ili instagram profil „izvestajinizihliga“.
Sportski pozdrav!