Debitant iz Mišara na pragu promocije u viši rang!

F.K Mišar osnovan je 14.08.2019 godine, ali takmičenje je započeo 2020. u “Opštinskoj ligi Pocerina” gde je jesenji deo sezone završio kao prvoplasirana ekipa bez nijednog poraza.

Klub je osnovan isključivo na drugarskoj osnovi i to je bila prva zamisao momaka iz istoimenog sela Mišar, da se klub tako nazove i nosi to ime, a jačinu svemu tome daje činjenica da su igrači fudbalskog kluba Mišar momci iz Mišara.
Klub i uprava kluba imala je jasan cilj na početku cele ove priče da igrački kadar bude isključivo zasnovan na momcima iz sela što su uspeli i da ostvare uz pomoć naših drugara i prijatelja Stefana Lukića (Mrđenovac) i Nikole Radivojevića (Letnjikovac) koji su pristali da nose dres ovog kluba kao dva čuvara nase mreže (golmani).

Klub funkcioniše bolje nego što su to ljudi iz uprave očekivali i cela ova prica iz dana u dan postaje sve bolja i ozbiljnija to govori činjenica, koju sam spomenuo na početku ove priče, da je klub završio jesenji deo kao neporažena ekipa i samim tim osvojio naslov jesenjeg prvaka. Imali su tu skromnu želju na početku ali niko nije očekivao toliki uspeh jer klub pre svega ima cilj da se momci druže i igraju fudbal bez opterećenja na rezultate jer ne zavise ni od koga pošto sami sebe finansiraju i nisu dužni nikome ništa, osim njihovoj publici koja je iz utakmice u utakmicu sve mnogobrojnija jer gledaju momke koji igraju za svoje selo bez para i nadoknada, igraju fudbal iz ljubavi i drugarstva što je suština cele ove priče.

Kada se sve to poklopi rezultati dođu sami kao nagrada za sve ljude koji su u klubu a to su:
predsednik – Marko Jakovljević; podpredsednik – Željko Đuričić; sekretar – Darko Jakovljević; blagajnik – Goran Stošić;
trener – Saša Popović.
Klub ima odličnu infrastrukturu, opremljene svlačionice sa tuševima i toplom vodom, restoran kluba u koji su svi dobrodošli! Teren je kompletno ograđen i poseduje natkrivene tribine, što morate priznati, nemaju klubovi u nekoliko rangova iznad. Teren se uredno održava što podrazumeva krečenje, košenje, zalivanje itd…

Ovom prilikom bi hteo da pomenem i FK Karađorđe Mišar sa kojim delimo kompletnu infrastrukturu i pomažemo jedni druge.
Igrački kadar je jako zanimljiv što dokazuje jedna činjenica da su registrovani igrači od 17 pa do 50 godina, spoj mladosti i iskustva.
U ekipi igraju momci koji su veoma iskusni igrači i koji su igrali mnogo više rangove pre desetak godina i momci koji su mladi i uče od starijih igrača što se dokazalo kao veoma dobar recept za uspeh naravno uz slatke muke trenera Popovića koji je sjajno uklopio sve to.
Igrači:
Golmani: Stefan Lukić i Nikola Radivojević
Odbrana: Marko Petrović (kapiten), Miloš Pavlović, Aleksandar Vasić, Željko Pantelić, Miroslav Petrović, Dejan Pantelić, Jovan Jokić, Bojan Bekić, Darko Jakovljević
Vezni red: Milan Petrović, Marko Stošić, Aleksandar Mijailović, Ivan Nikolić, Dejan Mirković, Uroš Jokić, Ognjen Živanović, Nemanja Simić, Stefan Vasić, Marko Janković
Napad: Đorđe Pavlović, Igor Simić, Nikola Stanojević, Bata Đurđević, Marko Jakovljević

Klub ima pomoć u vidu prevoza (autobus) firme “Joksimović”. Za kormilarom tog autobusa sedi naš drug Đorđe Gajić.
Klub ima i finansijsku pomoć u vidu mesečne članarine koju daju prijatelji kluba i sama uprava i igrači. Prijatelji kluba su takođe momci iz sela, a ti momci ne daju samo finansisku pomoć, ti momci daju dobru atmosferu u klubu i najbolji su u tom takozvanom trećem poluvremenu. Svi imaju neki svoj zadatak da cela priča bude pozitivna i svi daju svoj maksimum neko na terenu neko van njega, ko kako može.

Što se tiče najboljeg igrača tu nećemo odgovoriti prosto i jednostavno sa imenom i prezimenom najbolji je FK Mišar!
Nema mesta pojedincima ovde su svi najbolji kao ekipa zato smo drugačiji od drugih.
Ovaj klub sad već ozbiljno razmišlja da već sledeće godine bude deo višeg ranga takmičenja jer po svim segmentima to i zaslužuju. To su neki od planova za naredni period. Jedna jako dobra i zdrava atmosfera vlada u ovom klubu i to je primarni cilj kluba, a rezultati će dolaziti sami od sebe.
Svi koji vole dobar fudbal dobro su došli da podrze naš klub, dođi i podrži! Stadion “Staro Selo” dom fudbalera “Mišara”.

Od ove sezone ekipa portala „www.maxsport.rs“ bavi se izveštavanjem o klubovima nižih liga, za vreme jesenjeg dela sezone rađeni su izveštaji sa mečeva, usled završetka sezone i zimske pauze portal je pokrenuo nekoliko projekata: 1. Analiza jesenjeg dela sezona prvenstava; 2. Prezentacija klubova nižih liga; 3. Transferi klubova nižih liga. Ukoliko ste zainteresovani za saradnju sa našim portalom koja je potpuno besplatna i zasniva se na dobroj volji kluba, igrača ili pojedinca koji prati klub i želite da se čuje o Vašem klubu, mestu, transferu možete se javiti na email adresu „izvestajinizihliga@maxsport.rs“, facebook profil „Izveštaji nižih liga“ ili instagram profil „izvestajinizihliga“.
Sportski pozdrav!