Golobočani rešeni da se odmah vrate u okružnu ligu!

Fudbalski klub Pobeda iz Goloboka je osnovan 1931. godine, taj klub i dan danas živi. Ništa još nije ubilo duh našeg Goloboka i našeg kluba, a 2021. godine naš klub je proslavio jubilej 90 godina postojanja kluba!
Klub je u svojoj istoriji ostao upamćen po ofanzivnom stilu igre koji gaji i danas!
Boje kluba su crveno-bela kombinacija.

Stadion FK Pobede iz Goloboka se nalazi u samom centru, neposredno pored hrama posvećenom Vaznesenju Gospodnjem podignutom 1901. godine i Osnovne škole „Nikola Tesla“. U stadion je tokom istorije veoma malo ulagano, a od leta 2012. godine izgrađena je zapadna tribina i dve manje na severnoj strani.
Osamdesetih godina XX veka kreće uspon fudbalskog kluba Pobeda iz Goloboka, klub ulazi u Posavsko-Podunavsku zonu i ravnopravno se nosi sa Mladim Radnikom iz Požarevca, Slogom iz Petrovca, Železničarom iz Lajkovca, Jedinstvom iz Malog Zvornika, Mačvom iz Bogatića, Moravom iz Velike Plane, Zadrugarom iz Selevca i Mladost Gošom iz Smederevske Palanke (današnja Jasenica 1911).

Početkom ovog veka klub se takmiči u Podunavskoj zoni, a sezone 2003/2004 klub postiže najveći uspeh osvajanjem drugog mesta iza Rudara iz Kostolca, a ispred Napretka iz Markovca, Morave iz Velike Plane, Trgovačkog iz Požarevca, Radnika iz Smederevske Palanke, Homoljca iz Žagubice, VGSK-a iz Velikog Gradišta, Železničara iz Kusatka… Tada je svu brigu oko finansija i organizacije kluba vodio Slobodan Milošević inače bivši sveštenik iz Goloboka.
Poslednjih 10 godina naš klub beleži pad u najniži rang (Jasenička opštinska liga), u kome se nalazi do sezone 2012/2013 kada ekipa ulazi u Podunavsku okružnu ligu.

Sezone 2011/2012 Pobeda je postala šampion Jaseničke opštinske lige i time se plasirala u Podunavsku okružnu ligu! Titula je osvojena na zaista maestralan način, na 20 utakmica naš tim je bio bolji u 18 susreta, jednom je remizirao i jednom izgubio uz gol razliku 70:18!

Treba pomenuti sve ljude koji su živeli za ovaj uspeh, a to su Goran Veljković, Živorad Živković-Kele, Zoran Đurđević, Drakče Ivanović, Zlatko Bisenić, Dejan Veljković i Jovica Veljković od uprave, trener Ivica Radojević-Barutan, momci koji su izgarali na terenu Nenad Matejić, Nebojša Šiljić-Šilja, Nikola Ivanović, Dušan Popović, Goran Agatonović-Ćira, Goran Batinić-Goga, Miloš Vojnović-Figen Aleksandar Jovičić-Srbijanac, Milan Rašković-Keza, Aleksandar Đurđević, Aleksandar Bisenić, Aleksandar Radivojević, Dušan Marković, Aleksandar Rašković-Sale, Aleksandar Radovanović, Saša Stevanović-Crni, Tomislav Srejić, Veselin Mihajlović-Vesa, Saša Pavlović-Keka predvođeni kapitenom Srećkom Ivanovićem i naravno navijačima po imenu „Spartanci“.

Klub se takmiči konkurentno u Podunavskoj okružnoj ligi, pamti se baraž meč za opstanak u ligi sa Omladincem iz Rakinca (3:3, 1:2) gde su bile rekordne posete naše publike i kod kuće i na strani. Takođe tih godina kod kuće se igralo maestralno i prvaci se ne mogu pohvaliti pobedama u Goloboku, takođe pod palicom Zorana Milića, bivšeg asa našeg kluba a tada trenera. Ostaće upamćene pobede u Lipama protiv ekipe Slobode. Klub 2016. godine preuzima Dušan Marković dugogodišnji igrač i nakon 2 sezone kreće ogroman uspon, šef struke bio je Miloš Banković takođe bivši igrač našeg kluba, naš klub zauzima treće mesto u okrugu a sezone 2019/2020 naša ekipa je bila nadomak titule ali se zbog pandemije korona virusa takmičenje prekinulo i naša ekipa je završila kao vicešampion.

Treba pomenuti veliki uspeh kadetske selekcije koja je osvojila prvo mesto u Podunavskom okrugu, sjajna generacija koja je dala dosta prvotimaca kako našem klubu, posle dugo vremena iz generacije smo opet dali igrača za najviše domete srpskog fudbala, u ovom trenutku dok pišemo naš Ivan Radovanović je član omladinske selekcije OFK Beograda.

Treba pomenuti Branka Miloševića, Miloša Markovića, Miloša Raškovića, Marka Mihailovića, Marka Pavlovića, Marka Popovića, Denisa Gajića, Filipa Nikolića, Mateju Radišića, Nemanju Jovanovića i ostale dečake koji su učestvovali u ovom velikom uspehu, ali na žalost klub nije imao finansije za viši rang takmičenja a generacija je dokazala kvalitet jer je i sledeće sezone bila vicešampion u okrugu. Sezone 2020/2021 takođe zbog pandemije se liga proširila na 18 ekipa i naša ekipa ispada kao 13-a na tabeli. Na leto 2021 klub preuzima Nemanja Vlajić, a ekipa se takmiči u Jaseničkoj opštinskoj ligi sezone 2021/2022 sa ambicijom za ekspresni povratak u Podunavsku okružnu ligu. Na dobrom je putu jer se godina završila na prvom mestu uz samo jedan primljeni gol.  Klub takođe ima i odlične odnose sa klubom iz Hrvatske pod imenom Sloga iz Pačetine.

FK Pobeda Golobok est. 1931.

Od ove sezone ekipa portala „www.maxsport.rs“ bavi se izveštavanjem o klubovima nižih liga, za vreme jesenjeg dela sezone rađeni su izveštaji sa mečeva, usled završetka sezone i zimske pauze portal je pokrenuo nekoliko projekata: 1. Analiza jesenjeg dela sezona prvenstava; 2. Prezentacija klubova nižih liga; 3. Transferi klubova nižih liga. Ukoliko ste zainteresovani za saradnju sa našim portalom koja je potpuno besplatna i zasniva se na dobroj volji kluba, igrača ili pojedinca koji prati klub i želite da se čuje o Vašem klubu, mestu, transferu možete se javiti na email adresu „izvestajinizihliga@maxsport.rs“, facebook profil „Izveštaji nižih liga“ ili instagram profil „izvestajinizihliga“.
Sportski pozdrav!