Debitantska sezona Kraljevice – nova fudbalska priča u gradu na dva Timoka!

FSU Kraljevica iz Zaječara je svoju debitantsku polusezonu 2021/22. završila na sedmoj poziciji Okružne lige Zaječar sa 25 osvojenih bodova.
Klub je zasnovan na drugarskoj osnovi mladih entuzijazista koji su prošli celu zaječarsku omladinsku fudbalsku školu. Članovi uprave zaduženi za organizaciju kluba su Marko Žikić (predsednik), Nemanja Čikarić, Miodrag Milijić i Dušan Brkić, ujedno i igrači ovog novoformiranog kluba. Pored njih tu su i iskusni sportski radnici Jugoslav Prvulović (trener) i Dragomir Trailović.

Svoje domaćinske mečeve igraju na pomoćnom terenu na Kraljevici, popularnoj “Grbavici“, gde su mnogi Zaječarci napravili svoje prve fudbalske korake.

25. jul 2021. godine ostaće upisan kao istorijski datum jer je FSU Kraljevica tog dana odigrala svoju prvu zvaničnu utakmicu. Prijateljski meč odigran je protiv grljanskog Rudara, a na prvoj zvaničnoj prozivci prisustvovalo je više od trideset igrača.

Što se tiče Okružne lige Zaječar “vukovi sa Kraljevice“ nisu imali mnogo sreće kada je u pitanju raspored uvodnih kola. Na samom startu gostovali su u Lubnici ekipi Radničkog koja je pre samog starta prvenstva važila za glavnog kandidata za ulazak u viši rang. Kraljevica se odlično nosila sa sjajnom ekipom “rudara“ i izgubila minimalnim rezultatom.
Prvu istorijsku pobedu ostvarili su već u narednom kolu savladavši FK Veliku Jasikovu pred svojim navijačima rezultatom 3:2.
U trećem kolu nova tri boda! Identičnim rezultatom savladana je Sloga na uvek neugodnom gostovanju u Minićevu.
Već u četvrtom kolu Kraljevica je dočekala još jednog od kandidata za ulazak u Zonu Istok, ekipu boljevačkog Rtnja. Desetkovani Zaječarci nisu uspeli da prikažu svoj pun potencijal pa je Rtanj slavio rezultatom 1:3.

Najubedljivije pobede Kraljevica je ostvarila protiv Šljivara (6:2), Rudara iz Podvisa (1:5), OFK Rtnja (5:0), Osnića (1:5) i rujevačkog Hajduka (5:1).

Boje kluba branilo je čak 32 igrača – Mladen Miladinović (golman), Dušan Brkić, Marko Ćosić, Nikola Aleksić, Stefan Radović, Marko Žikić, Milan i Aleksandar Gligorijević, Miloš Mitrović, Stefan Antić, Miodrag Milijić, Aleksandar Stojković, Milan Krstić, Antonio i Marijan Brkić, Miloš Bota, Saša Branković, Mladen Radanović, Nenad Aranđelović, Nenad Stanković, Miloš Božinović, Stefan Prvulović, Nemanja Čikarić, Miladin Krstić, Sava Jović, Danijel i Marko Mladenović, Lazar Miletić, Živko Raščanin, Andrija Stanisavljević, Stefan Stevanović i Aleksandar Madić.
Najbolji strelac Kraljevice je Nikola Aleksić “Vena“ koji je postigao 16 golova.

Rezime jesenjeg dela sezone – osam pobeda, jedan remi i šest poraza. Gol razlika 40:26.

“Moramo biti zadovoljni kako rezultatima tako i organizacijom. Svaki početak je težak, klub još uvek nije na gradskom budžetu pa ovom prilikom želimo da se zahvalimo sponzorima – Aura Srbija i restoran Čardak. Logo kluba kao i dizajn dresova radio je Ognjen Petrunović (oganje design).“

FSU Kraljevica – mesto dobrog druženja i u budućnosti još boljeg fudbala!

Od ove sezone ekipa portala „www.maxsport.rs“ bavi se izveštavanjem o klubovima nižih liga, za vreme jesenjeg dela sezone rađeni su izveštaji sa mečeva, usled završetka sezone i zimske pauze portal je pokrenuo nekoliko projekata: 1. Analiza jesenjeg dela sezona prvenstava; 2. Prezentacija klubova nižih liga; 3. Transferi klubova nižih liga. Ukoliko ste zainteresovani za saradnju sa našim portalom koja je potpuno besplatna i zasniva se na dobroj volji kluba, igrača ili pojedinca koji prati klub i želite da se čuje o Vašem klubu, mestu, transferu možete se javiti na email adresu „izvestajinizihliga@maxsport.rs“, facebook profil „Izveštaji nižih liga“ ili instagram profil „izvestajinizihliga“.
Sportski pozdrav!