FK Gradina – Pejovac, mesto koje živi za fudbal!

Na inicijativu grupe građana trsteničkog naselja Pejovac 11.07.1996. godine, održana je osnivačka skupština Sportskog društva „Pejovac- Čairi“. U okviru ovog sportskog društva osnovan je FK “Gradina“. Za datum osnivanja FK “Gradina“ uzima se datum održavanja osnivačke skupštine.

Klub odmah postaje član Fudbalskog saveza Trstenik i uključuje se u takmičenje u Opštinskoj ligi Trstenik. U viši rang takmičenja FK “Gradina“ prvi put ulazi 2004. godine, ali se iste godine vraća u opštinski rang zbog nedostatka finansija. U sezoni 2010/2011 FK “Gradina“ postaje član okružne B lige rasinskog okruga da bi sledeće sezone zauzela drugo mesto u ligi i preko baraž utakmice protiv ekipe FK “Čitluk“ obezbedila sebi mesto u A okružnoj ligi.

Posle 4 sezone takmičenja u prvoj ligi rasinskog okruga tim Gradine u sezoni 2015/2016 ispada u B ligu. Posle 3 godine takmičenja ponovo se vraća u prvu ligu rasinskog okruga, a sezone 2020/2021 osvaja prvo mesto i ulazi u zonu „Zapad“ gde se sada takmiči. Sezone 2020/2021 FK “Gradina“ je bila više nego ubedljiva. Napadači su postigli ukupno 88 golova, a najbolji strelac lige je bio Vladimir Vukadinović sa 32 postignuta gola koji je karijeru nastavio u FK “Trstenik ppt“, a drugi strelac lige je bio kapiten Miloš Jovanović sa 24 gola.

U zonskom stepenu takmičenja Gradina nema mnogo uspeha, svega jedna pobeda i jedan nerešen ishod. Međutim, stručni štab predvođen iskusnim Živojinom Ilićem-Čaletom ima ambicije da se u drugom delu dodatno pojača i ostvari bolje rezultate. Igrački kadar je uglavnom sastavljen od iskusnih igrača koji su veći deo svoje karijere igrali u Gradini ili Trsteniku. Okosnicu kluba u ovoj sezoni čine kapiten Miloš Jovanović i veteran Radiša Popadić, a jako dobro se pokazao i mladi Aleksa Miljković koji ima svega 16 godina.

Predsednik kluba Miloš Ognjanović i sekretar Ivan Maksimović pobrinuli su se da finansije u klubu budu stabilne i narednom periodu imaju u planu da više ulože u infrastrukturu, renoviranje svlačionica, postavljanje tribina i slično.
Stručni štab čine već pomenuti Živojin Ilić-Čale, Mirko Gudžulić i Miroslav Lazarević koji je u klubu od njegovog osnivanja.

Zona „ Zapad“ ove godine je vrlo jaka, sa nekoliko ekipa koje igrom i kvalitetom pripadaju višem rangu. Pre svih tu je SFS “Borac“ iz Paraćina koji je rezultatima pokazao da je spreman za povratak u srspku ligu. Pored Borca jako kvalitetne ekipe su i „Jedinstvo 1936“, „Trstenik ptt“ i „Župa“ iz Aleksandrovca, međutim u Srpsku ligu ide samo jedna ekipa.

Iako zauzima poslednje mesto na tabeli za igrače, stručni štab i upravu kluba ovo je istorijski uspeh. Fudbaleri „Gradine“ zimsku pauzu iskoristiće da se što bolje pripreme za prolećni deo sezone ne bi li pokušali da obezbede mesto koje im garantuje opstanak u ligi.

Od ove sezone ekipa portala „www.maxsport.rs“ bavi se izveštavanjem o klubovima nižih liga, za vreme jesenjeg dela sezone rađeni su izveštaji sa mečeva, usled završetka sezone i zimske pauze portal je pokrenuo nekoliko projekata: 1. Analiza jesenjeg dela sezona prvenstava; 2. Prezentacija klubova nižih liga; 3.Transferi klubova nižih liga. Ukoliko ste zainteresovani za saradnju sa našim portalom koja je potpuno besplatna i zasniva se na dobroj volji kluba, igrača ili pojedinca koji prati klub i želite da se čuje o Vašem klubu, mestu, transferu možete se javiti na email adresu „izvestajinizihliga@maxsport.rs“, facebook profil „Izveštaji nižih liga“ ili instagram profil „izvestajinizihliga“.
Sportski pozdrav!