Hajduk spreman za povratak u viši rang, jesen po meri svih u klubu!

Fudbalski klub Hajduk iz Ribarice je osnovan 2008. Godine. Osnovali su ga zaljubljenici u fudbal iz ovog malog, ali veoma složnog sela. Predsednik kluba je Radoje Milinković, a trener Željko Tanasić. Uz pomoć ljudi iz sela su uspeli sve. Napravili su stadion, uradili svlačionice, službene prostorije. Oformljen je stabilan klub koji je u više navrata igrao Međuopštinsku ligu Jadar.

Predsednik i trener kluba

Na kraju prošle sezone usled više sumnjivih odluka Hajduk je ispao u Opštinsku ligu. Zbog toga su u klubu rešili da svima dokažu da im je mesto u višem rangu. Napravljen je respektabilan tim, dovedena prava pojačanja. Ekipu su pojačali provereni iskusni igrači, Dalibor Krsmanović, Darko Spremić i Dejan Janković. Pripreme su krenule na vreme i odrađene odlično. Stvorena je odlična atmosfera u ekipu, gde igrači podržavaju jedan drugog i svako daje svoj maksimum. Sve u svrhu toga da se na kraju sezone osvoji titula i da se klub vrati u Međuopštinsku ligu, gde i pripada.

Jesenji šampioni

Za sada sve ide po planu. Sezona je počela sa 4 ubedljive pobede uz gol razliku 18-3. Prvi i jedini kiks se desio protiv veoma dobre i iskusne ekipe Mladosti iz Brezjaka koja je polusezonu završila na 4. Mestu u konkurenciji 14 klubova. Mladost je posle promašenih zicera Hajduka postizala golove. Vodili su 1-0 i 2-1, ali je Hajduk golom Marka Pavlovića izjednačio nekoliko minuta pre kraja utakmice. Posle toga, 8 utakmica, 8 pobeda za više nego zasluženo prvo mesto na polusezoni. Konačan skor 13 utakmica, 12 pobeda i remi uz gol razliku 49-12.

Ukupno 37 bodova, ali samo jedan više od drugoplasirane ekipe Paskovca koja je jedini poraz doživela upravo od Hajduka u derbiju jeseni u 11. kolu. Hajduk je u toj utakmici pred više od 300 gledalaca, koji su stvorili atmosferu kao na najvećim derbijima, pobedio 3-1 golovima dvostrukog strelca Slaviše Stojadinovića i Stefana Pavlovića. Upravo u toj utakmici ekipa iz Ribarice je preuzela prvo mesto i zadržala ga do kraja polusezone.

Teren FK Hajduk Ribarica

23 igrača je nastupilo u ovoj polusezoni, a čak 11 je postizalo golove. Najbolji strelac ekipe je Slaviša Stojadinović koji je postigao 12 golova, slede Nemanja Milinković sa 9 i Nikola Jakovljević i Darko Spremić koji su postigli po 5 golova. Dalibor Krsmanović, Stefan Pavlović i Sreten Bajić su postigli po 3, Aleksandar Živković i Marko Vasiljević po 2, a Marko Pavlović i Dejan Janković po jedan gol.

U klubu ističu da su prezadovoljni postignutim u ovoj polusezoni. Srećni su zbog jesenje titule, ali poručuju da još ništa nije gotovo. Treba na proleće potvrditi formu iz prvog dela, da se ostane na vrhu tabele do kraja sezone. Neće biti lako, zato uprava vredno radi na dovođenju još 2-3 iskusna igrača koja će pojačati ekipu i pomoći da se postigne zavrtani cilj. Uz to, prvom timu biće priključeno još toliko kadeta, tako da bi to trebao da bude dovoljno da se zadrže na prvom mestu do kraja sezone. Pripreme će ponovo krenuti na vreme. Preko zime će se trenirati u sali, a čim to vremenske prilike dozvole i napolju.
Hajduk će definitivno biti spreman za trku sa ekipama Paskovca i Stolica do kraja sezone. Samo jedan će biti pobednik, a najbliži tome je upravo ekipa Hajduka. Srećno i idemo Hajduk!

Od ove sezone ekipa portala „www.maxsport.rs“ bavi se izveštavanjem o klubovima nižih liga, za vreme jesenjeg dela sezone rađeni su izveštaji sa mečeva, usled završetka sezone i zimske pauze portal je pokrenuo nekoliko projekata: 1. Analiza jesenjeg dela sezona prvenstava; 2. Prezentacija klubova nižih liga; 3.Transferi klubova nižih liga. Ukoliko ste zainteresovani za saradnju sa našim portalom koja je potpuno besplatna i zasniva se na dobroj volji kluba, igrača ili pojedinca koji prati klub i želite da se čuje o Vašem klubu, mestu, transferu možete se javiti na email adresu „izvestajinizihliga@maxsport.rs“, facebook profil „Izveštaji nižih liga“ ili instagram profil „izvestajinizihliga“.
Sportski pozdrav!