Loš početak pa odličan nastavak jesenjeg dela prvenstva razlog za optimizam u Krajišniku!

FK Krajina iz Krajišnika je klub koji je osnovan 1946. godine, pripada savezu grada Zrenjanina, trenutno se takmiči u Područnoj ligi Zrenjanin.
Sezona 2020/2021 je možda najteža sezona za fudbalski klub Krajina. Posle dve uspešne sezone u Vojvođanskoj ligi Istok gde je važila za jednu ozbiljnu ekipu došla je do toga da utakmice igra sa 8, 9 igrača.
Promena uprave i par nekih pogrešnih poteza dovela je do toga da Krajina ispadne iz lige.
U Područnu ligi ulazi sa nekom novom vizijom i idejom, na mesto predsednika dolazi legenda Krajine i čovek koji je 30 godina branio boje našeg kluba Miodrag Bokan (Šomi).

Klub se smenom generacija morao osloniti na mlade igrace koji su izdanak mlađih selekcija FK Krajine, pretežno u klubu igraju momci iz sela uz nekoliko igrača iz okolnih mesta. Na mesto trenera dolazi mladi Boris Milivojević.
Krajina je loše počela jesenji deo prvenstva, zbog odsustva nekih igrača i teškog rasporeda u prvih pet kola imala je 1 bod i svi su je videli kao glavnog kandidata za ispadanje, pred kraj prelaznog roka u klub su stigli David Stupar, David Kukolj i Danko Stojaković što se ispostavilo kao pun pogodak. Stupar kao pouzdan odbrambeni igrač doneo je stabilnost ekipe, Kukolj i Stojaković su zajedno postigli 13 golova i doneli Krajini ono što im je nedostajalo u završnici terena.

Strpljenje se isplatilo i Krajina je uspela da zabeleži 5 pobeda kao domaćin, jedna pobeda kao gost u Melencima i po bod u Miloševu i Aleksandrovu.
Sve u svemu jedna sezona sa dva lica, loš početak i sjajna završnica. Moglo je i bolje ali mi smo zadovoljni.
Nalazimo se na 9. mestu sa 20 bodova uz skor od 6 pobeda, 2 nerešena i 7 izgubljenih mečeva, uz neka pojačanja i dobar raspored u jesenjem delu prvesntva gledamo ka gornjem delu tabele.

Od ove sezone ekipa portala „www.maxsport.rs“ bavi se izveštavanjem o klubovima nižih liga, za vreme jesenjeg dela sezone rađeni su izveštaji sa mečeva, usled završetka sezone i zimske pauze portal je pokrenuo nekoliko projekata: 1. Analiza jesenjeg dela sezona prvenstava; 2. Prezentacija klubova nižih liga; 3. Transferi klubova nižih liga. Ukoliko ste zainteresovani za saradnju sa našim portalom koja je potpuno besplatna i zasniva se na dobroj volji kluba, igrača ili pojedinca koji prati klub i želite da se čuje o Vašem klubu, mestu, transferu možete se javiti na email adresu „izvestajinizihliga@maxsport.rs“, facebook profil „Izveštaji nižih liga“ ili instagram profil „izvestajinizihliga“.
Sportski pozdrav!