FK Delija i teren u Mokrinu sa kojeg retko gosti odlaze sa „punim plenom“!

Fudbalski klub Delija – Mokrin osnovan je 1922 godine, klub je od 2010. godine igrao 7 godina u nizu u opštinskoj ligi, nekoliko puta je bio u samom vrhu tabele ali nije uspeo da ostvari taj krajnji korak i plasira se u viši rang. Plasman su dočekali u sezoni 2017/2018 kada su na tabeli zauzeli drugo mesto, sa istim brojem bodova kao i ekipa Napredak BT, ali zbog dosta bolje gol razlike dobijaju priliku da preko baraža stignu do višeg ranga. Posle 4 meča i pobede nad ekipama Potisje i Klekbu ostvaruju plasman u viši rang i u sezoni 2018/2019 se takmiče u „PFL Zrenjanin“ ligi. U prvoj sezoni u višem rangu pokazali su da su ozbiljna ekipa i da neće imati samo epizodnu ulogu u Okružnoj ligi, na svom terenu su za čitavu sezonu imali samo 3 poraza. Drugu sezonu u višem rangu su takođe odlično odigrali (koja je prekinuta zbog dobro poznatih razloga).

Delija je u prošlosezonskoj trci, koja je itekako bila teška jer je PFL Zrenjanin napuštalo cak 8 klubova uspela da izbori opstanak iako je na polusezoni zaostajala čak 9 bodova za mestom koje garantuju opstanak. Sjajni rezultati u prolećnom delu, ili kako su je zvali „hit proleća“ uspela je da obezbedi opstanak čak 4 kola pre kraja trke!

Za novu sezonu 2021/22 ekipa je ostala na okupu, pridodali su se još tri kvalitetna pojačanja. Dobar start i sve do petog kola je ličilo da će ovo biti jedna sjajna jesen, a onda oscilacije u igri, kadrovski problemi, korona, povrede i ekipa je polako počela da gubi korak za vodećim! Nikome nije bilo jasno šta se dešava sa ekipom koja po kvalitetu zaslužuje sam vrh tabele! U svakom meču smo stvarali puno šansi, a nismo uspeli da uzmemo čitav plen. Ali ipak četri kola do kraja ekipa uspeva da ostvari 3 pobede i remi i tako učvrsti sredinu tabele!

Sa par pojačanja u zimskoj pauzi verujemo da ćemo uspeti da se popnemo još koju poziciju više i da u godini kad klub slavi 100 godina postojanja uspe da ostvari još koji korak više, a to je plasman u VFL Istok što bi za ovaj klub, a i meštane ovog sela bio istorijski uspeh!

Od ove sezone ekipa portala „www.maxsport.rs“ bavi se izveštavanjem o klubovima nižih liga, za vreme jesenjeg dela sezone rađeni su izveštaji sa mečeva, usled završetka sezone i zimske pauze portal je pokrenuo nekoliko projekata: 1. Analiza jesenjeg dela sezona prvenstava; 2. Prezentacija klubova nižih liga; 3. Transferi klubova nižih liga. Ukoliko ste zainteresovani za saradnju sa našim portalom koja je potpuno besplatna i zasniva se na dobroj volji kluba, igrača ili pojedinca koji prati klub i želite da se čuje o Vašem klubu, mestu, transferu možete se javiti na email adresu „izvestajinizihliga@maxsport.rs“, facebook profil „Izveštaji nižih liga“ ili instagram profil „izvestajinizihliga“.
Sportski pozdrav!