Analiza jesenjeg dela sezone 2021/22 Opštinske lige Resava!

Takmičenje u Opštinskoj ligi Resava počelo je 3. oktobra, a učešće u ligi uzelo je 6 ekipa. Kako je reč o Opštinskoj ligi koju čine klubovi iz dve susedne opštine – Despotovac i Svilajnac, četiri ekipe su sa teritorije opštine Despotovac, a dve iz opštine Svilajnac.

Od prošlogodišnjih učesnika u ovoj sezoni našla su se svega dva – Napredak iz Zlatova i Resava iz Bukovca, dve ekipe iz opštine Svilajnac – Resavac iz Subotice koji je nakon ispadanja iz Pomoravske okružne lige odustao od takmičenja u Međuopštinskoj ligi Sever i Sinđelić iz Grabovca, klub koji se aktivirao nakon nekoliko godina. Ekipa Jasenova prošle godine je zauzela poslednje mesto u Međuopštinskoj ligi Jug, pa je ove godine član Opštinske lige Resava i novoformirani klub Resavski Despoti.

Upravo je poslednje pomenuti klub i obeležio jesenji deo sezone – u 7 odigranih kola (liga se igra po trokružnom sistemu, na jesen se igra sedam, a na proleće osam kola) zabeležili su nakon dva uvodna remija, pet vezanih pobeda i suvereno drže prvo mesto na tabeli sa 17 bodova.
Radi se o klubu koji je pre svega dobro organizovan, a što se igračkog kadra tiče napravljen je spoj mladosti i iskustva -dosta mladih igrača pomognuto je sa par iskusnijih što je dalo jako dobre rezultate u debitantskoj sezoni.
Ekipa Resavca je na poslednjem mestu, zbog administrativnih problema ova ekipa je i bodove koje je na terenu osvojila izgubila za zelenim stolom.
Mesta na tabeli od drugog do petog razdvaja svega tri boda. Sinđelić iz Grabovca sa 12, Jasenovo sa 11, Napredak iz Zlatova sa 10 i Resava iz Bukovca sa 9 vodiće na proleće bitku za drugo mesto, jer se u ovom trenutku ekipa Resavskih Despota čini nedostižnom.
Statistički gledano, ligu obeležava visoka efikasnost – prosek od 4,52 gola po meču. Razloge ovako visokog proseka treba tražiti pre svega u činjenici da liga ne obiluje kvaitetom kao da i klubovi često imaju organizacionih problema i manjak igrača, tako da utakmice često budu efikasne.

Od ove sezone ekipa portala „www.maxsport.rs“ bavi se izveštavanjem o klubovima nižih liga, za vreme jesenjeg dela sezone rađeni su izveštaji sa mečeva, usled završetka sezone i zimske pauze portal je pokrenuo nekoliko projekata: 1. Analiza jesenjeg dela sezona prvenstava; 2. Prezentacija klubova nižih liga; 3. Transferi klubova nižih liga. Ukoliko ste zainteresovani za saradnju sa našim portalom koja je potpuno besplatna i zasniva se na dobroj volji kluba, igrača ili pojedinca koji prati klub i želite da se čuje o Vašem klubu, mestu, transferu možete se javiti na email adresu „izvestajinizihliga@maxsport.rs“, facebook profil „Izveštaji nižih liga“ ili instagram profil „izvestajinizihliga“.
Sportski pozdrav!