Omladinci iz Bresta imaju velike planove, vremena i dobre volje im ne manjka!

Fk Dobrič 1974, klub iz malog sela Brest, koje se nalazi u opštini Merošina. Najveći uspeh kluba je bio četvrt-finale kupa još davne 1985 godine.

Par puta dolazilo je do gašenja kluba, poslednji put 2016 godine kada su klub preuzeli Nenad Đorđević (predsednik), Lazar Stojanović (potpredsednik) i Nikola Janković (sekretar) i dan danas uspešno vode ovaj mali klub.

Igrački kadar se bazira većinom na igračima mlađim od 25 godina, te u ovom klubu, danas, igra samo 3 igrača starijih od 25 godina. Od trenutnih 24 igrača, čak 16 su iz Bresta.

Na teritoriji opštine Merošina, FK Dobrič 1974 je „najmlađi klub“

Ovu polusezonu FK Dobrič 1974 je krenuo loše, počeo polako da se diže, i kada su svi mislili da kreću bolji dani za Dobrič, nastavlja se niz loših rezultata, te je navedeni klub završio polusezonu na 7. mestu sa osvojenih 8 bodova.

Najbolji u ekipi za ovu sezonu bio je Nikola Radosavljević, sa postignutih 6 golova i 3 asistencije na odigranih 7 utakmica.
Uprava kluba nije najzadovoljnija učinkom ove sezone, moglo je to, i moralo je mnogo bolje, ali i dalje ih održava drugarstvo i ljubav prema fudbalu.

Planovi za budući period su dovođenje još par mladih igrača, od kojih su već 2 realizovana.

Uslovi za rad su daleko od perfektnih, ima tu još dosta toga da se radi, a na omladincima iz Bresta ostaje realizacija i rekonstrukcija svlačionica koju su već krenuli odmah po završetku jesenjeg dela sezone.

Od ove sezone ekipa portala „www.maxsport.rs“ bavi se izveštavanjem o klubovima nižih liga, za vreme jesenjeg dela sezone rađeni su izveštaji sa mečeva, usled završetka sezone i zimske pauze portal je pokrenuo nekoliko projekata: 1. Analiza jesenjeg dela sezona prvenstava; 2. Prezentacija klubova nižih liga; 3.Transferi klubova nižih liga. Ukoliko ste zainteresovani za saradnju sa našim portalom koja je potpuno besplatna i zasniva se na dobroj volji kluba, igrača ili pojedinca koji prati klub i želite da se čuje o Vašem klubu, mestu, transferu možete se javiti na email adresu „izvestajinizihliga@maxsport.rs“, facebook profil „Izveštaji nižih liga“ ili instagram profil „izvestajinizihliga“.
Sportski pozdrav!