Radinčani najprijatnije iznenađenje Podunavske okružne lige!

Podunavska Okružna liga u sezoni 2021/2022 broji 16 klubova, klub „Palanka“ je posle nekoliko kola odustao i sada liga broji 15 klubova. U prvom delu sezone viđen je veliki broj zanimljivih utakmica. Igra se nešto kvalitetniji fudbal nego što je to slučaj bio prethodnih sezona. Verovatno je na to uticalo i smanjenje lige tako da svako svakog može da pobedi.

Mladi Radnik iz Radinca klub o kome pišemo posle prvog dela sezone zauzeo je visoko 3. mesto na tabeli. Ispred njega je drugoplasirani doskorašnji zonaš Borac iz Ralje i prvoplasirana Sloga iz Lugavčine. Raljčani Radinčanima beže 5 bodova, a Lugavčani Radinčanima 8 bodova. Uprava kluba, navijači, sponzori, selo je zadovoljno ovim plasmanom kada se uzme u obzir da je naš klub prethodnih nekoliko sezona vodio grčevitu bitku za opstanak u ovom rangu. Svi znamo da je prošle sezone skraćena Podunavska Okružna liga sa 18 na 16 klubova Radinčani iako su bili 12 na tabeli „ispali“ su zbog skraćenja lige. Na svu sreću odustalo je Staro Selo a propozicije FSS-a nalagale su da se licitacijom odredi klub koji će igrati u Okružnoj ligi umesto Starog Sela. Klub koji je najviše ponudio novca u licitaciji uspeo je da se domogne igranja u Okrugu u sezoni 2021/2022.To je Mladi Radnik iz Radinca. Pobedili smo na licitaciji.

Prvi deo sezone igranja pokazao je da Radinčani nisu zaslužili da ispadnu ali je to bilo neminovno zbog skraćenja lige. Na svu srecu Radinčani su se mobilizovali i uspeli da pobede na licitaciji i ostanu i dalje član Podunvaske okružne lige. Da im je tu mesto pokazuje i osvojeno visoko treće mesto posle prvog dela igranja. Za dobre rezultate zaslužan je stručni stab na čelu sa trenerom Daliborom Ćorlukom i kompletan igrački tim. Počev od najiskusnijih igrača do najmlađih pred kojima je blistava karijera.

Radinčani su osvojili 27 bodova (8 pobeda, 3 nerešena susreta, 3 poraza) uz gol razliku 21 datih golova i 16 primljenih. Tokom celog prvog dela bili su tvrd protivnik, to pokazuje i gol razlika, sa svima su igrali ravnopravno. Svega ovog ne bi bilo bez nekoliko spoznora kluba koji su pomogli da se sve ovo adekvatno isprati i nagradi. Nadamo se da će ti ljudi i u drugom delu sezone pomagati svoj Mladi Radnik.

Ono što treba naglasiti jeste šta je obeležilo prvi deo sezone kod Radinčana, to je svakako golman Dejan Ranković, nekadašnji golman superligaškog Sartida, Dubočice, Petrovca sa Mlave itd. Svojim superligaskim iskustvom doprineo je da M. Radnik primi mali broj golova. Branio je od 4. kola i na 11 susreta primio je samo 8 golova.

Svojom hladnokrvnošću i bravuroznim intervencijama doneo je Radinčanima ono što im je dugo trebalo-sigurnost na golu. Pored njega treba istaći i trenutno drugog strelca lige našeg kapitena Nikolu Nikolića sa 10 golova. Kada su se lomile mnoge utakmice Nikolić je kapitenski preuzimao odgovornost na sebe. Treba napomenuti i jednog od najboljih veznih igrača lige Miloša Petrovića. On je svojom velikom borbenošću i majstorskim iznošenjem lopte olakšavao svom timu da što bolje organizuje akcije. I štoper Milan Janković u mnogome je pomogao da se napadači protivničkih klubova ne naigraju fudbala protiv Radinčana.

Treba napomenuti i odlične bonus igrače, omladince koji su svojim golovima i asistencijama pokazali da je Radinac selo koje u ovoj ligi ima najbolje mlade igrače. Naravno i svi igrači koje nismo pojedinačno pomenuli imaju velili udeo u uspeh M Radnika.

Sportski Radinac se nada da će ova ekipa koju čine spoj iskustva i mladosti i u drugom delu sesone nastaviti u istom ritmu pa se možda čak i umeša u igru za osvajanje prvog mesta. M Radnik je klub koji je 80, 90tih godina „žario i palio“ fudbalskom Srbijom i igrao razne Srpske lige, počev od tadašnje Druge Srpske lige i ostalih jakih Srpskih liga.

Mnogobrojni navijači veruju da uz ovakvu perpsktivu i zalaganje stadion u Lužanjku može opet da dočeka Smederevo, Loznicu, Požarevac, Železničar Lajkovac, Budućnost Valjevo i još mnoge jake klubove.

M Radnik ima veliku armiju navijača koja je tu i kada je bilo loše i kada je bilo dobro. Naravno za visoko 3. mesto velike zasluge svakako idu navijačima M Radnika. Tokom cele sezone veliki broj publike pratio je svoje ljubimce na svom terenu i na strani. Sa sigurnošću možemo reći da je Radinčane pratilo najveći broj gledalaca. S ovim rezultatima u drugom delu biće još više navijača Mladog Radnika na stadionu u Lužanjku.

Zahvaljujemo se Nikolić Đorđu na saradnji!

Od ove sezone ekipa portala „www.maxsport.rs“ bavi se izveštavanjem o klubovima nižih liga, za vreme jesenjeg dela sezone rađeni su izveštaji sa mečeva, usled završetka sezone i zimske pauze portal je pokrenuo nekoliko projekata: 1. Analiza jesenjeg dela sezona prvenstava; 2. Prezentacija klubova nižih liga; 3.Transferi klubova nižih liga. Ukoliko ste zainteresovani za saradnju sa našim portalom koja je potpuno besplatna i zasniva se na dobroj volji kluba, igrača ili pojedinca koji prati klub i želite da se čuje o Vašem klubu, mestu, transferu možete se javiti na email adresu „izvestajinizihliga@maxsport.rs“, facebook profil „Izveštaji nižih liga“ ili instagram profil „izvestajinizihliga“.
Sportski pozdrav!