Analiza prvog dela prvenstva Prve Niške lige

Verovatno liga sa najmanje promena između jedne i druge sezona je Prva Niška liga. Prošlogodišnji šampion bila je ekipa Aluminijum (Niš) koja je ostvarila plasman u Zonu Centar, najgore plasirana ekipa koja je sišla u Drugu Nišku ligu je ekipa Mladost iz Donjeg Komrena.
Prve dve ekipe iz druge lige ostvarile su plasman u viši rang, to su za sezonu 2020/2021 bile ekipe Radnički 2020 iz Knez sela i Proleter iz Donje Vrežine. Prva Niška liga broji 14 timova.

U prvom kolu odigrana su 6 meča (jedan meč je registrovan službenim rezutatom), publika je imala priliku da vidi 25 golova. Jedini meč koji je završen najnepopularnijim rezulatom 0:0 je Omladinac (Gornji Komren) i Mladost (Lalinac).

Drugo kolo donelo nam je dva meča koja su registrovana službenim rezultatom. Meč Crvena Zastava (Hum) i Planinac 1933 (Prva Kutina) registrovan je 3:0 u korist gostujuće ekipe. Takođe i meč Čegar 2013 (Kamenica) Radnički 2020 takođe je registrovan u korsist gostujućeg sastava. Ovim rezultatima na vrhu sa 6 bodova izdvajaju se tri ekipe, Radnički 2020, Stevan Nešticki (Leskovik) i Sloboda (Gornja Vrežina).

Treće kolo je prvi takmičarski vikend u Prvoj Niškoj ligi u kojem nije bilo službenih rezultata, odigrano je svih 7 mečeva po 90 minuta. Radnički 2020 je jedina ekipa koja je sa maksimalnim učinkom. Na dnu se izdvajaju dve ekipe bez bodova, to su Čegar 2013 i Crvena Zastava.

Sledeća tri kola prošla su bez nekih uzbuđenja, Radnički 2020 je nastavio da niže pobede. Prvi pratioc ekipa Palilulac je posle nerešenog ishoda u drugom kolu vezala 4 pobede i time bila na 2 boda zaostatka za liderom. Na poslednja 2 mesta i dalje se nalaze Čegar 2013 i Crvena Zastava, prve ekipe iznad crte sa 6 bodova su Sloboda i Planinac 1933.

Sedmo kolo donelo nam je iznenađenje, Radnički 2020 je na gostovanju imenjaku iz Trupale uspeo da osvoji samo jedan bod i time je dopustio ekipi Palilulac da se izjednače na vrhu sa po 19 bodova.

Da ih je prvi „kiks“ u neku ruku poremetio pokazalo se i u 8. kolu kada je ekipa Radnički 2020 na svom terenu poražena sa 4:0 od ekipe Vulkan 1963 (Brenica), Palilulac je nastavio sa pobedama i time je preuzeo prvo mesto na tabeli sa 22 boda, tri više u odnosu na drugoplasirani Radnički 2020.

Nastavio je Radnički 2020 da posustaje, u sledećem kolu je prosuo nova dva boda i time prepustio drugo mesto ekipi Vulkana koja je ostvarila novu pobedu, Palilulac je novom pobedom dodatno uvećao prednost na drugoplasiranog, ovoga puta ona je iznosila 4 boda.

Uspeo je lider na tabeli da dodatno sipa so na ranu ekipi Radničkog i pobedom na njihovom terenu od 1:0 ih dodatno udalji od prvog, odnosno sada i 4 boda od drugog mesta na tabeli.

11. kolo bilo je rezervisano za derbi začelja, uspela je ekipa Crvene Zastave da osvoji prve bodove u novoj sezoni, Čegar 2013 poražen je u gostima rezultatom 4:2 i time ih dodatno prikucao za dno tabele. Na vrhu ništa novo, Palilulac i Vulkan nastavljaju sa pobedama, a prvu pobedu posle četri meča ostvarila je ekipa Radnički 2020 i time se vratila na pobednički kolosek.

U sledećem kolu ekipa Zastave je na gostovanju petoplasiranoj ekipi Omladinca uspela da osvoji nova 3 boda, što se može reći da je jedno od iznenađenja u ovom delu sezone.

Poslednje kolo jesenjeg dela šampionata bilo je rezervisano za derbi dve najbolje plasirane ekipe na tabeli, Palilulac je na svom terenu pobedio Vulkan sa 4:0 i time na zimsku pauzu osigurao sebi 7 bodova prednosti. Radnički je vezao tri pobede i time je prišao na bod zaostatka za drugom mestu. Proleter iz Donje Vrežine je tik bod iza na 4. mestu na tabeli.

Po mišljenju naše redakcije proleće će biti mnogo zanimljivije od mečeva u jesenjem delu, Palilulac je kao lider na tabeli glavni kandidat za plasman u viši rang, mada su tu i ekipe Radnički 2020, Vulkan i Proleter koje će pokušati da pomute planove lideru. Ekipa Vulkana na svom terenu od 7 mečeva ima 7 pobeda, u drugom delu sezone dolazi im ekipa Palilulca i to će biti verovatno jedan od najzanimljivih mečeva. Na poslednjem mestu na tabeli i dalje se nalazi ekipa Čegar 2013 sa 0 bodova, i ukoliko se nešto ne promeni u toku prelaznog roka oni su siguran putnik u niži rang. Prva ekipa iznad njih je Crvena Zastava sa 6 bodova, a prvi tim iznad crte je Radnički 1936 sa 12 bodova.

Pozivamo sve klubove koji su zainteresovani za besplatnu saradnju sa našim portalom da nam se jave!