Analiza prvog dela sezone Kolubarske okružne lige

Prošlogodišnji sastav Kolubarske okružne lige ostao je bez 6 ekipa. Najviše razloga od svih za slavlje imala je ekipa Strmovo 1968 koja je ostvarila plasman u viši rang, dok su se u niži rang preselile sledeće ekipe: Pepeljevac, Kolubara 2, Turdojevac i Pambukovica. Takmičenje je napustila ekipa Joks Junajted.

Novi članovi Kolubarske okružne lige su „Kačer“ (Belanovica), „Proleter“ (Bajevac), „Toplica“ (Donja Toplica) i „Žabari“ koji su ostvarili plasman viši iz nižeg. Iz zone su u okružnu ligu sišle ekipe „Mladost“ (Dračić) i „Spartak 1924“ (Ljig).

U prvom kolu videli smo 31 gol, tri mečeva su završena najnepopularnijim rezultatom 0:0. Pobede su ostvarile 4 ekipe, Kačer, „Radnik“ (Ub), „Banjani“ i Spartak 1924.

Već u drugom drugom usled takvih rezultata nije bilo više ekipa sa maksimalnim učinkom, na vrhu stoje šest ekipa sa po 4 bodova. Jedina ekipa bez bodova bila je „ZSK“ (Valjevo).

Posle 3. 4. i 5. kola na vrhu se izdvajaju tri OFK-a sa po 11 bodova, Radnik, „OFK Brđanac“ (Valjevo) i „OFK Osečina“. Tu su i prvi pratiocu sa po 10 bodova Kačer i „OFK Jabučje“.

Posle 6. kola prvi put na vrhu imamo ekipu koja „solira“ na 1. mestu, iskoristili su igrači Brđanca nerešene rezultate Radnika i Osečine i izbili su na prvo mesto sa 14 bodova, 2 više u odnosu na njih odnosno jedan više u odnosu na drugoplasirani Kačar.

7. kolo je prošlo bez prevelikih uzbuđenja, ali je u 8. na iznenađenje mnogih ali ne i igrača Mladosti iz Dračića koji su uspeli da savladaju ekipu Osečine sa 2:1 na svom terenui time ih udaljili od vodećeg dvojca na tabeli na 4, odnosno 5 boda.
Stanje na tabeli posle sedme takmičarske nedelje je bilo:
1. OFK Brđanac – 20
2. Kačer – 19
3. Radnik – 15
3. OFK Osečina – 15
3. Dimitrije Tucović – 15
3. Mladost (D) – 15

U 9. kolu porazu lidera i nerešenom rezultatu ekipe Kačer najviše su se obradovale sledeće tri ekipe, koje su pobedama prišle na 2 boda vodećem dvojcu.

Deseto kolo bilo je rezervisano za „derbi“ meč između ekipa Kačer i Osečina, uspeo je Kačer da ih savlada na svom terenu i da se dodatno odvoji od drugoplasirane ekipe na tabeli sa 23 boda. Brđanac je uspeo na gostovanju Radniku da osvoji samo jedan bod pa se poravnao sa ekipama Mladost i Dimitrije Tucović sa dvadeset jednim bodom. Osečina je zbog drugog poraza u poslednja 3 meča pala na 5. mesto sa 18 bodova.

U sledećem kolu od prvih 5 ekipa samo su Brđanac i Osečina slavili, pa se na vrhu izdvaja Brđanac sa 24, Kačer sa 23, i ostale tri ekipe sa po 21 bodom.

Do kraja prvog dela sezone ekipa Osečine je uspela da veže 5 pobeda i usled slabije forme ostalih ekipa iz TOP 5 izbije na prvo mesto na tabeli sa 33 boda, takođe i ekipa Dimitrije Tucović je bila sa istim bodovnim saldom. Prvi pratilac vodećeg dvojca bila je ekipa Kačer sa 32 boda, a četvrti tim na tabeli je Brđanac sa 30 bodova.

Po mišljenju naše redakcije vodiće se velika bitna za plasman u viši rang između prve 4 ekipe na tabeli, velike prepreke za vodeće timove biće ekipe Radnika i Mladosti koje su veoma tvrde na svom terenu, Radnik čak nije izgubila ni jedan meč na svom terenu, dok Mladost ima samo jedan poraz, tako da će gostovanja vodećih timova biti sigurno veoma teška. Situacija na samom kraju tabele je jasna, ekipa ZSK-a je sa jednim bodom na dnu tabele, udaljena je čak 11 bodova od prvog pratioca ekipu OFK Senjak koja ima 12 bodova.

Pozivamo sve klubove koji su zainteresovani za besplatnu saradnju sa našim portalom da nam se jave!