FK Kaluđerica – Uprkos svim problemima klub i dalje napreduje, navijačima kapa dole!

Fudbalski klub Partizan Kaluđerica je osnovan 20.10.1969. godine u Beogradu, na teritoriji opštine Grocke u mestu Kaluđerica. Tadašnje sedište kluba je bilo Ignjata Gige 1, na mestu sadašnje crkve. Klub je dobio građevinsku dozvolu da izgradi svlačionice, restoran i teren sa tribinama, što je klub sam i izgradio i punih 30 godina se takmičio bez ikakvih problema, da bi 1999. godine tadašnja vlast uz falsifikate potpisa članova kluba i bez njihovog odobrenja dala zemljište patrijaršiji za izgradnju crkve. Za uzvrat klub je trebalo da dobije novi teren sa sve izgrađenim svlačionicama, restoranom i tribinama sa sedištem u Kaluđerici, ulica Zikice Jovanovića Španca br. 65 H, ali nije.

Namera vlasti je bila da se klub ugasi. Klub nastavlja da se takmiči igrajući utakmice kao domaćin na terenima drugih klubova, samo da se ne bi ugasio. Posle par godina počeli smo sami na novoj lokaciji, koja nam je dodeljena, da od jedne deponije pravimo fudbalsko igralište.

Napravili smo teren sa kompletnom drenažom, po međunarodnim standardima, dimenzija 105m×68m. Sredili smo upravnu zgradu sa svlačionicama i napokon posle nekoliko godina počeli da igramo na našem terenu, ali bez struje i uređene infrastrukture i u stalnoj svađi sa opštinom, jer neće nikako da nam pomogne, i dalje pokušavajući da nas ugase. Opet smo bili prinuđeni da igramo naše utakmice na tuđem terenu, sve do prošle godine gde smo opet sve iznova sami napravili i dobili sertifikat od FS-Beograda, da možemo da igramo utakmice na našem terenu. Klub je pretrpeo razne situacije, a za to vreme se takmičio i uvek bio u gornjem delu tabele.

Tako je klub u sezoni 2010-2011 igrao Opštinsku ligu Grocka i završio na 4. mestu, zatim sezonu 2011-2012 klub se takmičio u Trećoj Beogradskoj BIP ligi Grupa „A“ i bio 9. na kraju sezone,
2012-2013 klub je bio u Trećoj Beogradskoj ligi Grupa A i takmičenje završio kao 8. Sezonu 2013-2014 klub igra Međuopštinsku ligu Beograd – grupa „C“ i završava kao 6. U sezoni 2014-2015 klub je u Međuopstinskoj ligi Beograd – grupa „C“ i takođe završava na 6. mestu. Sezonu 2015-2016 započinje u Opštinskoj ligi Grocka i završava na 3. mestu. Sezona 2017-2018 klub se takmiči u Međuopštinskoj ligi Beograd – grupa „B“ i završava na 9. mestu na tabeli.

Klub od 25.07.2018. menja ime u FK Kaluđerica i nastavlja sa tim imenom dalji tok takmičenja. Početkom te ispostaviće se sezone za istoriju dugu 50 godina klub pod novim imenom ostvaruje plasman u prvu Beogradsku ligu grupa C. Predvođeni igračima iz Kaluđerice koji su ginuli na terenu ne štedeći sebe a i protivnika ubedljivo je osvojeno prvo mesto u opštinskoj ligi Grocka.

U sezoni 2019-2020 u sastavu se nalaze uglavnom igrači iz Kaluđerice sa par igrača sa strane i predvođeni najpre trenerom Palalićem- Docom, a kasnije Aleksom Novkovićem ostvaruje najbolji plasman u istoriji kluba završavajući sezonu na visokom trećem mestu. Možda je moglo i više ali su se umešali ne fudbalski faktori koji su na kraju pokvarili celokupni utisak.
Naredne sezone 2020-2021 uprava rešava da kako oni kažu pojača ekipu i napadne zonu tako što će oterati domaće igrače i dovesti pojačanja koja nažalost nisu dala rezultate.

Na samom kraju treba pomenuti da je za sad urađeno dosta na infrastrukturi postavljeni su reflektori, urađen je minipič teren kao i kompletna sanacija upravne zgrade sa svlačionicama.

U sezoni 2021-2022 očekujemo i priželjkujemo plasman u Beogradsku zonu što bi bilo istoriski uspeh za naš klub i naselje koje po broju stanovnika i zaljubljenika u fudbal to i zaslužuje. Klub prate u manjem ili većem broju simpatizeri kluba, Kaluđeri 1999 već dvadesetak godina i kada se zvao Partizan, a i sada. Svojim prisustvom i akcijama uvek se trude da promovišu klub i privole što veći broj ljudi da dolazi na utakmice. Marketinški su promovisali svoj klub i naselje više puta na različite načine.

Takođe FK Kaluđerica ima i školu fudbala po nazivom „Milano Stars“ sa preko 50 aktivnih članova!

Pozivamo sve klubove koji su zainteresovani za besplatnu saradnju sa našim portalom da nam se jave!