FK Slavija Kragujevac – 100 godina postojanja kluba.

Fudbalski klub Slavija iz Kragujevca osnovan je daleke 1922. godine i jedan je od najstarijih klubova u regionu. Ove godine proslavlja 100 godina postojanja. Od osnivanja do sada za svojih ponosnih 100 godina Slavija je prolazila kroz težak period ali i kroz vrlo lepa vremena koja se i danas prepričavaju i bude najlepše uspomene koje greju srca navijača i članova kluba.

Utakmica protiv Partizana

Možda ne mnogo uspešan po pitanju ranga koji se igrao ali jako uspešan po očuvanju tradicije, poštenja, fer plej igre i postojanja čitavog veka. Fudbalski klub Slavija je u više navrata menjala lokaciju terena, čak i ime, ali se udruženje održalo i nije prestajalo sa radom sve do danas.

Prvi tim

Najveći rang u kome je klub nastupao je Srpska Liga, a trenutno igra u Prvoj gradskoj ligi Kragujevca. Svojevremeno je ovaj velikan imao i svoju grupu navijača pod imenom „Bombarderi“ koja se polako ponovo formira i vraća plavo bele boje u naselje.

Pehari kluba

Prostorije kluba krasi oko 50 osvojenih pehara u raznim takmičenjima. Stadion se nalazi u Kragujevačkom naselju Bresnica i trenutno se priprema njegova rekonstrukcija. Osim ekipe prvog tima klub ima formiranu omladinsku školu koja trenutno broji oko 40 članova i tim veterana sa preko 20 članova.

Omladinska škola

Nova uprava sastavljena od uglavnom bivših igraca na čelu sa predsednikom Ivanom Nikolićem ima velike ambicije i želje da podigne klub na nesto viši nivo, a poseban akcenat stavlja na školu fudbala koja je ključ uspeha i budućnost kluba.

Teren

Takođe se aktivno radi na obezbeđivanju novca za infrastrukturu koja bi svakako privukla veći broj kako polaznika škole fudbala tako i gledalaca. Planovi za narednu polusezonu su svakako ulazak u viši rang i podmlađivanje ekipe prvog tima.

Pozivamo sve klubove koji su zainteresovani za besplatnu saradnju sa našim portalom da nam se jave!