Analiza prvog dela sezone Moravičke okružne lige – grupa Jug

Moravička okružna liga podeljena na jug i sever, u ovom članku odradićemo analizu jesenjeg dela za sezonu 2021/2022 za grupu Jug.

U prvom kolu nove sezone imali smo prilike da vidimo 19 golova na 5 mečeva što je skoro u proseku 4 gola po meču. Kolo koje je proteklo u znaku domaćih ekipa jer su od 5 mečeva, na 4 pobede odnele domaće ekipe. Jedina ekipa koja je uspela da „ukrade“ bodove sa gostujućeg terena je prošlogodišnji član opštinske lige ekipa Gorušica (Viča) koja je dobila u gostima Ovčar (Markovica) sa rezultatom 2:3.

Posle drugog kola jedine ekipe bez bodova bile su Prilike i Voćar (Kotraža). Ekipe Morava (Katrga), Ovčar (Markovica) i Dragačevo (Guča) su posle neuspeha u prvom kolu u drugom uspeli da upišu pobede. Bodovi su podeljeni na ravne časti u duelima između Spartak 1976 (Trnava) i Slatina, kao i u meču između tima Gorušica i Kej (Čačak).

3. kolo nam nije donelo neka prevelika uzbuđenja na terenu.. Slatina i Kej su novim pobedama izbile na vrh tabele sa 7 bodova, treća ekipa na tabeli sa 6 bodova bila je Jedinstvo (Puhovo). Voćar je uspeo na svom terenu da uzme prve bodove u novoj sezoni, odigrao je 2:2 sa ekipom Gorušica.

U 4. kolu desile su se dve bitne stvari za prvog i poslednjeg na tabeli. Po prvi put imamo jedinstvenog lidera na tabeli, ekipa Slatine je novom pobedom sa 10 bodova zauzela prvo mesto na tabeli, na drugom mestu nalazila se ekipa Keja sa 8 bodova. Takođe i ekipa Prilike je u direktnom okršaju dve poslednjeplasirane ekipe uspela da uzme prve bodove i pobedom od 3:0 nad ekipom Voćara pobegne sa dna tabele.

Posle petog kola stvorio se krug od dve ekipe na vrhu sa istim brojem bodova, i tri ekipe na dnu sa takođe istim brojem bodova. Na vrhu su to bile ekipa Slatine i Keja sa po 11 bodova, dok su na dnu sa 4 bodova poslednje mesto delile ekipe Prilike, Voćar i Dragačevo.

6. kolo bilo je rezervisano za derbi meč između Slatine i Keja, uspela je ekipa iz Čačka da savlada domaćina rezutlatom 2:1 i time preuzme prvo mesto na tabeli i odvoji se od Slatine na 3 boda. Ovom porazu Slatine najviše su se obradovale ekipe Spartak i Gorušica koje su novim pobedama prišle na jedan bod zaostatka za drugoplasiranim timom.

Sedmo kolo je kolo iznenađenja, ekipa Keja je izvukla samo jedan bod u duelu sa ekipom Jedinstva i to na svom terenu, Slatina je na iznenađenje mnogih poražena od ekipe Voćara sa 1:0 i time ih dodatno udaljila od vrha tabele. Gorušica je ekipa koja je najviše profitirala u ovom kolu, novom pobedom prišla je na 2 poena do lidera.

Zahuhtala Gorušica je u osmom kolu pobedom nad ekipom Slatine dodatno produbila krizu u timu Slatine, a uz pomoć ekipe Ovčar koja je uspela da skine 2 boda ekipi Keja uspela je Gorušica da izbije na prvo mesto na tabeli, sa istim brojem bodova kao i ekipa Keja, po 16 bodova.

9. kolo je bilo loše po prve dve ekipe na tabeli, Kej je vezao treći „X“ za redom, dok je ekipa Gorušice poražena od Jedinstva koje je sada na 3. mestu sa 16 bodova, koliko ima i Gorušica. Lider na tabeli ima samo jedan više.

Do kraja prvenstva, od 10. do 14. kola ekipe koje su posle prvih 7 mečeva bile u samom vrhu tabele su u sledećih 7 beležile loše rezultate i sišle su u donji deo tabele. Na primer ekipa Prilike koja je u prva 5 kola osvojila svega 4 boda sada se naalzi na 3. mestu sa 24 boda, dva manje u odnosu na drugoplasiranu ekipu Kej, odnosno 3 manje u odnosu na lidera.

Po mišljenju naše redakcije rečenica „svako svakog može da dobije“ dobija pravo značenje. Od prvog do šestor mesta nalaze se ekipe u razlici od svega 6 bodova. Razlika između prvoplasirane i drugoplasirane je samo jedan bod. Biće ovo jedno od zanimljivijih proleća u ovoj ligi.

Pozivamo sve klubove koji su zainteresovani za besplatnu saradnju sa našim portalom da nam se jave!