Napredak želi ekspresan povratak u viši rang, za sada su na dobrom putu!

FK Napredak Poljana je na inicijativu omladinske organizacije i uz pomoć zemljoradničke zadruge iz Poljane, osnovan 1955. godine, mada prva takmičarska sezona je odigrana 1959. godine i ta godina se smatra godinom osnivanja kluba.

Najbolji igrač i strelac je Vlastimir Ranđelović. Klub se trenutno takmiči u opštinskoj Požarevačkoj ligi i na polu sezoni je lider na tabeli. Zanimljivost je ta da se ekipa sastoji većinom od domaćih igrača koji su ponikli u klubu, sa vrlo malo plaćenih igrača sa strane. Uprava kluba je sačinjena od mladih i ambicioznih ljudi.

Cilj je plasman u veći rang, i pokretanje mlađih generacija da se priključe ekipi tako da se fudbalski klub održao i u budućnosti.

Sezona 2014/15 nam donosi prvo mesto i plasman u „Međuopštinsku ligu“

Već od prve sezone u višem rangu bilo je jasno da ekipa po kvalitetu tu i pripada, beleže se odlični rezultati u prvoj „međuopštinskoj“ sezoni gde ekipa završava godinu u gornjem delu tabele. I naredne godine nam donose takođe solidne rezultate, ekipa je konstantno u gornjem delu tabele. U sezoni 2020/21 ekipa je beležila loše rezultate i nakon grčevite borbe ispada posle mnogo godina u „Opštinsku ligu“.

Nakon ovog neuspeha došlo je do promene u vođenju kluba, došao je novi predsednik, uprava sačinjena od mladih ljudi koji imaju cilj da vrate klub u rang više. Za sada smo na dobrom putu jer na polu sezoni Napredak se nalazi na prvom mestu, sa samo jednim porazom u ligi. Dobijena su dva derbija protiv direktnih konkurenata za prvo mesto i to oba meča na gostovanjima, protiv Petke 0-3 i Požarevačkog MIP-a 0-5!

Pripreme za drugi deo uveliko traju, prva pojačanja su stigla, a krajem januara krećemo i sa pripremama. Želja je da se poboljšaju uslovi na terenu i van njega ,te da se naš klub takmiči i u narednim godinama vrlo uspešno i sportski, kako je to bilo i u prošlosti.

Pozivamo sve klubove koji su zainteresovani za besplatnu saradnju sa našim portalom da nam se jave!