Analiza prvog dela prvenstva Moravičke okružne lige – grupa Sever

U Moravičkoj okružnoj ligi grupa Sever takmiči se deset ekipa, kao i u grupi jug. Južna grupa je nešto izjednačenijeg kvaliteta, dok se u ovoj grupi lider na tabeli posle 14 odigranih mečeva odvojio osam bodova za drugoplasiranom ekipom.

U prvom kolu na pet mečeva videli smo 20 golova, što je u proseku 4 gola po meču. Samo jedan meč je završen nerešenim rezultatom i to je meč između ekipa Jedinstvo (Gornja Gorevnica) i Orlovac 1932 (Mrčajevci). Ostali mečevi završeni su pobedom domaćih ekipa.

Drugo kolo upola produktivno kao prvo, samo deset golova. Posle drugog kola na vrhu sa maksimalnih šest bodova izdvajaju se dve ekipe, Mladost (Preljina) i Ozrem.

Posle trećeg kola dobili smo po prvi put jedinstvenog lidera, Ozrem je na som terenu poražen od ekipe Zadrugar (Donja Trepča) pa je ekipa Mladosti novom pobedom zaposela vrh sa 9 bodova. Na dnu se nalaze dve ekipe bez bodova, to su Rakova i ekipa Rudar (Bresnica).

4. kolo donelo nam je nova uzbuđenja, ekipa Mladosti je na gostovanju Šumadiji (Brađani) uspela da uzme samo bod, pa su novim pobedama ekipe Napredak (Svračkovci) i Ozrem prišle na samo bod zaostatka za liderom. Ekipa Rudara uspela je da pobedi Zadrugar u gostima sa 3:2 i time je ostavila ekipu Rakova na poslednjem mestu bez bodova.

Peto kolo donelo nam je promenu na vrhu, ekipa Orlovac 1932 uspela je da savlada ekipu Mladosti na gostujućeg terenu i time otvori šansu ekipama Ozrem i Napredak da zauzmu prvo mesto novim pobedama, što su oni i učinili pa sada dele prvo mesto sa 12 bodova, dok ih Orlovac sa 11 prati „u stopu“.

Posle šestog kola najviše se raduje ekipa Ozrem koja je novom pobedom zauzela prvo mesto sa 15 bodova, ekipa Mladosti pobedila je Napredak i preuzela drugo mesto sa 2 boda manje u odnosu na lidera i jedan bod više u odnosu na Napredak i Zadrugar. Ekipa Rakova osvojila je prve bodove, pobedila je prvu ekipu iznad Donju Vrbavu i tako se izjednačila sa njom na dnu tabele sa osvojena tri boda.

7. kolo bilo je rezervisano za meč između prvog i drugog na tabeli, ekipa Ozrema uspela je da pobedi Mladost i da ga usled pobeda Zadrugara i Napretka gurne na 4. mesto. Sada je razlika između lidera i prva 2 pratioca koji su imali isti broj bodova bila tri boda. Ekipa Donja Vrbava uspela je da osvoji nova tri boda pobedom nad ekipom Jedinstva i time je pobegla sa poslednjeg mesta na tabeli.

Nastavio je Ozrem sa dobrim igrama i u 8. kolu pobedio je još jednog direktnog konkuretna za sam vrh tabele, ovoga puta bio je bolji rezultatom 1:0 u odnosu na ekipu Napretka. Zadrugar je na gostovanju Jedinstvu uspeo da osvoji samo jedan bod, pa je minus za vodećom ekipom povećan na 5 boda.

Do zimske pauze odigrana su još 5 kola, ekipa Ozrema je uspela da nastavi niz dobrih rezultata, ostvarili su igrači Ozrema 4 pobede uz jedan nerešen meč. Ekipa Zadrugara koja je jedina uspela da nanese poraz Ozremu, sada je uspela opet da mu „uskrati“ bodove pa se lider morao zadovoljiti samo jednim bodom. Nešto lošije rezultate ekipa od 2. do 5. mesta uspela je da iskoristi ekipa Mladosti koja je vezala 4 pobeda i uspela da izbije na 2. mesto na tabeli sa 8 bodova manje u odnosu na lidera.

Po mišljenju naše redakcije u grupi sever je dosta jasnija situacija u odnosu na grupu jug, ovde je ekipa Ozrema verovatno ekipa koja će završiti na prvom mestu na kraju sezone. Od 2. do 5. mesta nalaze se ekipe koje konkurišu za svaku poziciju u tom rasponu, razlika između drugog i petog na tabeli je pet bodova što je jako malo imajući u vidu da svako svakog može da dobije u ovoj ligi. Situacija oko ispadanja je nešto jasnija, ekipa Jedinstva se nalazi na poslednjem mestu sa 6 bodova, prva ekipa iznad njih je na 4 koraka udaljena i ukoliko se nešto ne promeni tokom zimske pauze Jedinstvo će se vratiti u niži rang.

Pozivamo sve klubove koji su zainteresovani za besplatnu saradnju sa našim portalom da nam se jave!