FK Spartak Gornja Trnava – za početak bolji rezultati na proleće, kasnije i vrh tabele!

Fudbalski klub Spartak Gornja Trnava osnovan je 2016. godine, takmiči se u okružnom rangu, Toplička okružna liga.
Klub od samog osnivanja svoj igrački kadar bazira na mladim igračima iz sela Gornja Trnava kod Prokuplja kao i iz ostalih okružnih sela i grada Prokuplja.

Ove sezone Spartak beleži ne baš očekivane rezultate kao što je to bilo očekivano u predsezoni, pa je zimski prelazni rok iskorišćen kako bi se redovi plavo-belih dodatno ojačali. Ulogu trenera ove sezone obavlja Miško Miletić, kapiten ekipe je Marko Mirković – Markinjos.

U klub su u zimskom prelaznom roku došla čak 6 igrača, iskusni štoper Marko Krstić, golman Nikola Ružić, zadnji vezni Slađan Miletić, vezni igrač Bojan Bogdanović, desno krilo Ivan Jovanović i napadač Marko Miladinović.
Čelnici Spartaka do kraja sezone očekuju mnogo bolje rezultate u odnosu na jesenji deo sezone, a naredne sezone sami vrh tabele Topličke okružne lige.

Spartak kao domaćin svoje utakmice igra na pomoćnom terenu stadiona ‘Kraj Toplice’ u Prokuplju.
Najbolji strelac ekipe je Miloš Mirković koji je u klubu od samog osnivanja, uz svog golgetera i najboljeg strelca u istoriji kluba, Spartak u svojim redovima ima još nekoliko iskusnih i vrlo dobrih fudbalera.

Kapiten i lider ekipe Marko Mirković, Željko Rečević, Ivan Jocić, Miljan Nikolić, Nikola Filipović.. Naravno uz njih vredi pomenuti apsolutnu legendu kluba Janka Prokića koji je u samom vrhu liste strelaca. Prokić je najstariji igrač u klubu i u klubu je od osnivanja. Kao klub dugujemo veliku zahvalnost upravi OFK Topličanina na pružanju mogućnosti da svoje utakmice kao domaćini igramo na njihovom pomoćnom terenu. Otkrivamo još jednu novinu, igrači Spartaka će ove polusezone zaigrati u novoj sportskog opremi sa nadom da će uz nove dresove doći i bolji rezultatii. Sportski pozdrav svim ljubiteljima fudbala i hvala portalu MAXSPORT na ukazanoj mogućnosti da prezentujemo naš klub.🔵⚪️