Konferencija klubova OL ALeksinac: Prolećni deo startuje početkom aprila, izvučeni parovi 3. kola kupa!

U utorak 22. februara 2022. godine u sali skupštine opštine Aleksinac sa početkom u 18 i 30 časova, u prisustvu 10 od 12 klubova, održana je Konferencija klubova Opštinske fudbalske lige.
Nakon uvodne reči i usvajanja dnevnog reda kao i zapisnika sa predhodne Konferencije prešlo se na analizu jesenjeg dela prvenstva. Svi prisutni su se složili da je prvenstvo podignuto na višem nivou, primetna je ujednačenost ekipa, što samo može da raduje ovdašnje ljubitelje fudbala, te da ih očekuju interesantne i neizvesne utakmice u prolećnom delu prvenstva.
Doneta je odluka da prolećni deo prvenstva startuje 2/3.aprila utakmicama 12. kola.
Već u prvom prolećnom kolu očekuje nas derbi meč u Gredetinu, gde se sastaju drugoplasirani Napredak iz Krušja i trećeplasirano Jedinstvo iz Bobovišta. Jesenji prvak iz Kormana imaće težak ispit u Mozgovu, derbi sredine tabele igra se Gornjem Ljubešu gde gostuju Rudari, u Dobrujevcu domaća Sloga dočekuje Škriljac iz Bradarca, Ratari će ugostiti Vitoševčane za nastavak uspešne serije, a u derbiju začelja Trnjanci igraju sa Rutevčanima.

Takođe su izvučeni i parovi 3.kola Kupa na teritoriji opštine Aleksinac. Ekipama pobednicima iz prva dva kola Opštinske lige pridružiće se i ekipe koje se takmiče u Nišavskoj okružnoj ligi. Prisutni predstavnici su izvlačili papiriće sa imenima ekipa te smo dobili i parove kupa, a to su :

Mozgovo : FK Tempo (Mozgovo) – FK Palilula (Aleksinac)
Aleksinački Rudnici : FK Rudar 2016 (Al. Rudnici) – FK Jastrebac (Tešica)
Gredetin : FK Napredak 2012 (Krušje) – FK Polet (Radevac)
Gornji Ljubeš : FK Crvena Zvezda (G. Ljubeš) – FK Svrljig (Svrljig)
Odlučeno je da se utakmice igraju 30/31.mart.

Nakon ovih utakmica pobednicima će se pridružiti ekipe koje se takmiče u Zoni ‘’CENTAR’’, fudbalskog saveza regiona istočne Srbije : OFK Napredak 1929 (Aleksinac), FK Morava (Žitkovac) i FK Bukovik (Ražanj).
Trofej brani ekipa FK ‘’Svrljig’’ iz istoimene varošice, koja je u prošlogodišnjem finalu na svom terenu pobedila zonaša iz Žitkovca sa 1:0.

Na kraju Konferencije sekretar saveza Milan Milojević izneo je klubovima kompletan izveštaj sa sastanka administratora koji je održan 24. decembra prošle godine u Staroj Pazovi. Novina je da će od takmičarske 2022/2023 sve lige na teritoriji Srbije preći u sistem Comet-a i da su klubovi dužni da slike svojih fudbalera menjaju na svakih šest meseci. Vremena ima dovoljno, jer je rok 15. mart 2022. godine.

TEKST I FOTO: Milan Milojević