FK Torpedo Tabanović – klub sa bogatom tradicijom i dobrim ljudima unutar njega

FK Torpedo 1924 (pun naziv od 2011. godine) kroz istoriju zvao se još i Sloga i samo Torpedo. Punih 98 godina postojanja daje nam za pravo da kazemo da je naš klub trenutno najstariji žitelj našeg pitomog mačvanskog sela Tabanovića.

Klub se takmiči nekoliko sezona u Međuopštinskoj ligi Mačva i to je trenutno realan domet, ali u bogatoj istoriji klub je bio plasiran i do Zonskog nivoa takmičenja. Prilikom proslave 90 godina postojanja za najboljeg igrača u istoriji proglašen je profesor Nikola Petrović koji je svojim lucidnim golovima 70-ih i 80-ih ostavio neizbrisiv trag u klubu.

Bilo je još sjajnih fudbalera, pomenimo da je za naš klub na vrhuncu rukometne karijere nastupao Zlatko Portner, a svakako smo najviše ponosni na golmana reprezentativnog kalibra Dejana Maksića koji je pored Mačve i Čukaričkog nastupao i u Samsunsporu, CSKA Sofija, Florijani sa Malte a nakon blistave karijere za naš klub odigrao nekoliko zvaničnih utakmica.

Kao što rekosmo, 7 uzastopnih sezona takmičimo se u Međuopštinskoj ligi a po uslovima, finansijama, organizaciji, to je realna mera. Polovina igrača je iz sela dok drugu polovinu čine igrači iz okolnih mesta koji se vrlo dobro uklapaju u našu sredinu. Sa klupe ih već 4 godine predvodi mladi trener Nenad Nešković kome je najveći zadatak motivacija ekipe.

Oko kluba figurira desetak entuzijasta sličnih godina i razmišljanja koji uz maksimalno međusobno poštovanje i podelu posla vode klub. Za finansije se obraćamo Gradskoj upravi, Mesnoj zajednici i meštanima prijateljima kluba, svesni teške finansijske situacije pokušavajući da očuvamo jedini kolektiv u našem selu. Definitivno smo klub sa najmanjim budžetom u ligi pa je veliki izazov ali i obaveza da se borimo i opstajemo pod fudbalskim mačvanskim nebom.

TEKST I FOTO: Ivan Ivanović