Igrači Nemetala odlični na veoma teškom gostovanju Rudnoj glavi!

OFK Nemetali iz Donje Bele Reke su na startu prolećnog dela Okružne lige Bor, gostovali ekipi Rudne Glave u istoimenom mestu. OFK Nemetali su se pojačali u zimskom prelaznom roku i ušli u ovaj meč sa velikim ambicijama i od prvog minuta se videla jasna želja, a to je pobeda.

Od početka meča su gosti agresivno krenuli ka golu domaćih i krenule su odmah da se nižu šanse, velika borba se vodila na sredini terena gde se igralo dosta čvrsto i agresivno na loptu, po goste je najopasniji bio krilni napadač i kapiten domaćih Borivoje Lazarević koji je često menjao strane i pravio muke bekovima, ali brzo su pronašli rešenje i Kolar je uspevao da zaustavi Lazarevića i samim tim i gostujući tim biva bezopasan i inicijativu opet preuzimaju Nemetali, nekoliko odličnih prodora i odlična šansa za Mirkovića, ali golman skida zicer i loptu šalje u korner vrhom prstiju.

U 26. minutu igrač Nemetala biva oboren i to je slobodan udarac za goste sa nekih 20 metara, loptu uzima opet Mirković i pogađa donji levi ugao i gosti stižu do prednosti, sa tim rezultatom se odlazi i na pauzu.
Početkom drugog poluvremna domaći kreću agresivnije sa željom da što pre izjednače, ali dolazi do jedne polukontre gostiju Apostolov šutira i jak udarac završava na prečki od koje se odbija, ali u kaznenom prostoru najbolje se snalazi Ristovski i od 49. minuta rezultat je 0-2.

Veliko slavlje i radost igrača i uprave gostiju nije trajala dugo jer je došlo do opuštanja i konfuzije u odbrani, napadač Rudne Glave pogađa mrežu gostiju, ali zastavica je gore i pogodak biva poništen, ali već sledeći napad maltene preslikana greška odbrane opet napadač Lazarević beži odbrani, ovog puta nema ofsajda i domaćin smanjuje prednost gostiju u 54. minutu.

Gosti veoma brzo dolaze do novog gola i opet je prednost dva razlike, opet slobodan udarac i opet isti izvođač Mirković pogađa za 1-3, igrači Rudne Glave ne odustaju i kreću i dalje sa pokušajima, ali pitaju se i igrači Nemetala koji su odlučno kontrolisali igru i držali loptu.

U 79. minutu Đorđević dobija odličan pas u prostor, pretrčava odbranu gostiju po desnoj strani, gađa bliži ugao i povećava prednost na 1-4. Ovde se već znalo i videlo da su male šanse da domaći urade nešto i okrenu u svoju korist, ali nisu odustajali i igrali su fer i korektno do poslednjeg sudijskog zvižduka, čak su do kraja uspeli u 85. minutu opet da smanje prednost Nemetala ovog puta je pogodio Filipović iz slobodnog udarca i postavio krajnji rezultat.

Do kraja meča se nije desilo više ništa vazno pomena i čekao se poslednji zvižduk glavnog sudije Kovačevića koji je dobro vodio ovaj jako zahtevan meč, podelilo je ukupno 4 žuta kartona, 3 domaćim igracima i 1 gostujućem igraču.

OFK Nemetali su opravdali očekivanja navijača i pobedili u jako bitnoj utakmici, kako mnogi kažu u onoj najtežoj odmah posle pauze, a još veći značaj daje to što je gostovanje Rudnoj Glavi već godinama bilo jedno od najtežih gostovanja i maltene rečeno neosvojiva tvrđava, ali ovi momci su uspeli da prekinu lošu seriju i vraćaju se kući sa sva 3 boda.