Zastava spremno dočekuje proleće!

FK Zastava 1973 iz Kragujevca bivši standardni drugoligaš uspešno je završio pripremni deo za prolećni deo prvenstva Prve Gradske Lige Kragujevca. I narednog vikenda u 17. kolu dočekuje ekipu FK Mladosti iz Pajazitova na svom Bubnju.

Tokom zimske pauze klub su napustili dva igrača: Miloje Otović i Aleksandar Mirković. Otović kao najjbolji igrač jesenjeg dela prvenstva pojačao je ekipu OFK Košutnjak. Dok je Mirković otišao u FK Kragujevac.

Igrački kadar za prolećni deo sezone

Ekipu FK Zastave pojačali su sledeći igrači:

Nikola Đorđević na poziciji krilnog napadača, koji je došao iz FK Krilaši iz Petrovca na Mlavi, dete FK Šumadije 1903.

Marko Mijajlović dolazi iz Novog Sela Vrnjačka Banja i igra na poziciji zadnjeg veznog.

Milan Milić Brada došao je iz FK Slavija 1922 Kragujevac i igra na poziciji štopera.

Slobodan Milošević povratnik posle par sezona u FK Zastava u klub je došao iz FK Slavija 1922 Kragujevac i igra na poziciji veznog igrača.

Filip Perović igrač sredine terena, ofanzivnih karakteristika došao je iz srpskoligaša FK Sušica 1929 iz Kragujevca.

Mihajlo Luković vezni igrač koji je došao iz škole fudbala Viktorija iz Kragujevca.

Miloš Nikolić igra na poziciji desnog beka i dolazi iz FK Feniks Rača.

Tokom zimske pauze došlo je i do promene na klupi FK Zastava 1973. Trener Danijel Spasić zamenio je Zorana Jovanovića Piveta.
Tako da je trener Spasić odradio kompletne pripreme za ekipom od 25 igrača.

Trener Danijel Spasić

Tokom priprema odigrane su 5 kontrolnih utakmica.
Gde su zabeleženi sledeći rezultati:

FKZ1973-FK Jedinstvo Oplanić 5-1

FKZ1973-FK Sušica 1929(oml) 4-3

FK Badnjevac-FKZ1973 2-2

FK Stanovo 1941-FKZ1973 3-1

FKZ1973-FK Stanovo 1941 3-0

Tri pobede, jedan remi i jedan poraz uz gol razliku 15:9;

Ono što je bio cilj uprave kluba tokom zimske pauze uglavnom je sve ispunjeno. Doveden je kvalitetan trener, kvalitetna pojačanja na kojima je trener insistirao.
Okosnice kluba iz prošle polusezone igrači: Petar Arsenijević, Aleksandar Radojičić, Božidar Blagojević kao i mladi Dimitrijević odlično su se uklopili u sistem trenera Spasića i sa novim saigračima pružali su odlične partije tokom priprema.
Mladi golman Bačanin iz utakmicu u utakmicu sve više uliva poverenje saigračima, treneru i polako stasava u jednog ozbiljnog golmana.

Ovo je jedna mlada ekipa čiji je prosek 24 godine. Što je svrstava u najmlađe ekipe Prve Gradske Lige. Mladići podpomognuti iskusnim igračima u vidu kapitena Uroša Živanovića, Nenada Arsenijevića, Steve Bakića i Vladimira Anđelkovića. Da nije ove četvorice prosek ekipe u godinama bi bio 20.
I to je jedan od ciljeva da klub promoviše što više mladih igrača kao zalog za budućnost kluba.
Pored pomenutih igrača moramo i spomenuti mlade igrače poput Karanovića, Ristića, S. Blagojevića koji su u klub došli prošlog leta i odlično su se uklopili u ekipu. Iz dana u dan njihov napredak je evidentan. Ono što raduje tokom zimskih priprema da je formu vidno popravio Lazar Veselinović, sin legende kluba Zorana Veselinovića Vese.
Malo što brine klub to je povreda golmana Kovinića ali i on se očekuje da se uskoro pridruži ekipi.
FK Zastava nalazi se na sredini tabele prvenstva sa osvojenih 17 bodova.
Cilj kluba biće borba za gornji deo tabele od 3 do 5 mesta. I kako bi se ova ekipa što bolje uigrala za sledeću sezonu i uz par pojačanja bila kandidat za viši rang.

FK Zastava 1973 sledeće godine slavi 50-i rođendan i sa jubilarnim rođendan određeni su i neki ciljevi.
Uprava kluba sprema mnogo toga za sledeću godinu…

05.03.2022. klub je organizovao i donatorsko veče gde je zahvaljujući prijateljima kluba, prikupljeno značajna novčana sredstva za klub.

Još jednom FK Zastava svoju prvu prolećnu utakmicu u prvenstvu odigraće u nedelju 20.03.2022. god na svom Bubnju u goste im dolazi neugodna ekipa FK Mladost iz Pajazitova.