Runjanima 3 boda u derbiju sredine tabele, Mladost sat vremena sa igračem manje!

Prva Iskra (Runjani) – Mladost (Donja Borina) 4-1 (0-0)

U 21. kolu međuopštinske lige Jadar ekipa Prva Iskra na svom terenu ugostila je ekipu Mladost iz Donje Borine. Derbi meč sredine tabele, domaćin ovog susreta se nalazi na 8. mestu sa 23 boda, dok ekipa Mladosti ima jedan bod više i jednu poziciju je bolje plasirana.

Od samog starta meč je počeo otvoreno na obe strane, i jedna i druga ekipa nisu kalkulisale već su htele da osvoje sva tri boda. Detalj vredan pomena desio se u 30. minutu kada štoper gostiju dobija direktan crveni karton zbog korišćenja uvredljivih reči prema pomoćnom sudiji.

Iako je domaći sastav poslednjih 15 minuta prvog dela igre imao igrača više u polju, nije bilo golova pa se na odmor otišlo rezultatom 0 – 0.

Drugo poluvreme je počelo istim intenzitetom kao i prvo, gosti su pokušavali da ugroze gol domaćina iz kontri i polu-kontri ali im to nije polazilo za „nogom“.

Igrao se 70. minut kada je iz slobodnog udarca rezervni igrač domaćih odlično plasirao loptu preko živog zida za 1 – 0. Posle primeljnog gola gosti su krenuli dosta ofanzivnije na gol Runjana što su domaći iskoristili i preko kontra napada uvećali prednost na 2 – 0.

Do kraja meča gosti su uspeli da smanje rezultat na 2 – 1, čak su i posle datog gola nastavili sa pritiskom na odbranu domaćina ali su igrači Prve Iskre zbog velikog prostora na polovini gostiju uspeli iz kontra napada da reše meč i da postignu još dva gola za konačnih 4 – 1.

TEKST I FOTO: FK Mladost Donja Borina