Nepravda prema Crvenoj zvezdi: Čović otkriva skrivene igre

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović je u obraćanju javnosti ponovio da ima saznanja da je sportski direktor Partizana, Zoran Savić, pozvao Evropsku košarkašku ligu (ELPU) da se raspita o slučaju igrača Fakunda Kampaca, ali i o registraciji mladog igrača Topića u ABA ligi. Čović je rekao da je Crvena zvezda napravila propust, ali da kazna nije adekvatna i da su izrečene brojne laži. On je takođe optužio Savića da je zvao različite klubove, tražeći da se Crvena zvezda kažnjava. On je takođe govorio o dugovanjima prema bivšim igračima i trenerima koji su uticali na suspenziju Kampaca. Crvena zvezda je pokušala da se žali na suspenziju na Sportskom sudu u Lozani, ali nije uspela.

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović je takođe kritikovao Evropsku košarkašku ligu (ELPU) za njihovu odluku da suspenziju argentinskog igrača Fakunda Kampaca ne ukloni. On je rekao da ELPU nikada nije kaznila Partizan za navijačke skandiranja, kao ni za povećanje poreskog duga. On je takođe rekao da su se obratili Glikmanu, predstavniku ELPU, zvanično sa molbom da se suspenzija ukloni, ali nikada nisu dobili odgovor.

Čović je takođe govorio o finansijskim problemima košarkaških klubova u Evropi i potrebi za transparentnosti u finansiranju. On je rekao da je Crvena zvezda dva puta objavila svoj budžet sa okvirnim platama igrača, te da bi i drugi klubovi trebalo da to urade.

On je takođe kritikovao medije koji navodno politizuju priču i iznose laži o Crvenoj zvezdi. On je rekao da se napadi na klub neprekidno nastavljaju, i da je Crvena zvezda kriva za sve što nije u redu u Evroligi.