Pred kadetkinjama Srbije drugi krug kvalifikacija za odlazak na EP

Foto: FSS

Pred ženskom kadetskom reprezentacijom Srbije je  odlučujući  krug kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo (Švedska od 5. do 18. maja). Izabranice selektora Aleksandra Petrovića, će se od 10. do 16 marta na domaćem terenu u Staroj Pazovi, boriti za odlazak na završni turnir kontinetalnog takmičenja. Na tom putu naše devojke u kopačkama imaće više nego težak zadatak jer su u grupi za izuzetno kvalitetnim reprezentacijama Engleske, Italije i Grčke.

Sve to nagoveštava kvalitetne i uzbudljive mečeve. Fokusirani smo na duele sa Engleskom i Italijom jer su favoriti, mada nikako ne smemo da zapostavimo ni Grčku koja poseduje dobru selekciju – kaže selektor Petrović.

Da li ste imali priliku da se uverite u formu rivala?

Sa saradnicima sam imao priliku da odgledamo veliki broj utakmica svih rivala, izvršili smo analizu, tako da sada ostaje da sve to sprovedemo u delo na terenu.

Kakva je slika moko izbora igračica, da li su sve na raspolaganju?

Pozvali smo 23 igračice, ali kako u protokolu možemo da imamo samo 20 koliko može da ih igra u kvalifikacijama, za dan-dva ćemo videti ko će da bude prekobrojan. Pojedine fudbalerke su imale obaveze u klubovima i na sreću sve su zdrave i orne da se nametnu -zadovoljan je Petrović.

Plasman na Evropsko prvenstvo obezbediće samo prvoplasirane reprezentacije iz grupe.

Za utakmice sa Engleskom, IItalijom i Grčkom selektor Aleksandar Petrović pozvao je sledeće igračice: golmani- Milinić (Spartak), Stefanović (Lavice), Manojlović (C.zvezda), odbrana- J. Jovičić, Popov, N. Jovičić (Milutinac), Topalov (Vojvodina), Popović (Mašinac), Kuzmanović, Tupušković(C. zvezda), srednji red: Draganić (Prave dame), Ana Nikolić, Andrea Nikolić (Bromapojkarna), Kurtešić IMilutinac), Panić, Zarubica (C.zvezda), Miladinović (Spartak), napad- Mitić (Spartak), Vasić (Milutinac), Todorovičć (Bajer), Lukić (Loznica), Ninković Spartak DOO), Sinanović (Ajntraht).