Ðoković prvi favorit za osvajanje Indijan Velsa

Foto: Tanjug/Ap

Žreb za Indijan Vels je završen, a sudeći po mogućem putu prvog tenisera sveta do finala, čini se da mu je sa pravom dodeljena ukloga favorita.

Ðoković je u prvom kolu slobodan, dok ga u drugom očekuje meč protiv boljeg iz duela Aleksandra Vukića i kvalifikanta. Naredni izazov bi mogao da bude susret sa Tomasom Ečeverijem ili Kinezok Džidženom Džangom.

Osmina finala bi mogla da donese zanimljiv duel sa osvajačem Dubaija – Ugo Imberom. Projektovani rival u četvrtfinalu je Hubert Hurkač, na čijem se putu nalaze Monfis, Nori, Rud, dok u polufinalu možemo da očekujemo okršaj Ðokovića i Medvedeva.

Prvi favorit za osvajanje pehara je najbolji srpski teniser, dok se iza njega nalazi Karlos Alkaraz, a zatim i Janik Siner.

Ðoković je uz Rodžera Federera rekorder na Indijan Velsu, pošto su obojica po pet puta osvajali trofej.

– Prva titula na Indijan Velsu koju sam osvojio 2008. godine je bila jedna od najboljih titula u mojoj karijeri u tom trenutku. Imao sam sreće da osvojim turnir još četiri puta, da igram neke neverovatne mečeve u finalu, protiv Federera, Nadala, mnogih sjajnih tenisera. Radujem se povratku – istakao je Ðoković.