Kakav Arsenal – strašan Arsenal

Foto: Guliver images

Prelep fudbal u aktuelnoj sezoni igraju izabranici Mikela Artete, koji su sinoć savladali Šefild sa 0:6 u okviru 27. kola Premijer lige.

Mnogi će reći da je Arsenal “izgubio dušu”, da se nikada neće ponoviti sezona 2003/04 kada su “Tobdžije” bez poraza u Premijer ligi osvojile titulu sa statistikom od 26 pobeda i 12 remija. Tada je Arsenal osvojio 13. titulu u klupskoj istoriji, ujedno i poslednju. Međutim, ove sezone navijači ovog kluba imaju pravo da se nadaju uspehu.

Do sada je odigrano 27. kola u Premijer ligi, a Arsenal je izgubio tek četiri utakmice, isto toliko puta je remizirao, ali su pobedili na čak 19 mečeva. Gol razlika Arsenala je takođe zavidna i iznosi 68:23, što tim Mikela Artete čini najefikasnijom ekipom, ali i timom koji je primio najmanje pogodaka u najjačoj ligi na svetu.

Sam vrh tabele u Premijer ligi je izuzetno interesantan. Lider je Liverpul sa 63 boda, fudbaleri Mančester Sitija su na bod zaostatka, dok je Arsenal treći sa 61 poenom.

Nema dileme da je meč protiv Šefilda pokazatelj o stilu fudbala koji gaji klub sa “Emirejtsa”, jer je sinoć vodio sa čak 5:0 za nepunih 40 minuta fudbala. Visok presing, mnogo trčanja, kretnje bez lopte, konkretni napadi, vrhunska realizacija i još mnogo karakteristika poseduje tim Artete. Publika je zadovoljna, kao i gledaoci kraj malih ekrana, a sigurno je samo jedno – očekuje nas ogromna borba za trofej Premijer lige.

Do kraja sezone Arsenal će se sastati sa timovima iz gornjeg dela tabele – Mančester Sitijem, Totenhemom i Mančester junajtedom, gde će igrači morati da pokažu da su pravi.