Recept za uspeh De Rosija: snaga i čast Rimljana

Foto: AP Photo/Andrew Medichini

De Rosi za manje od 50 dana na klupi Rome dobija novi ugovor.

Legendarni kapiten Rome je zamenio na klupi “Vučice” čuvenog Žezea Murinja. Rukovodstvo kluba mu je ukazalo povorenje, a kao cilj kluba postavljen je što bolji plasman tima u Seriji A. Međutim, čelnici iz prestonice Italije su videli De Rosija kao prelazno rešenje do kraja sezone.

Ipak posle devet utakmica na klupi voljenog kluba, prema navodima “Kalčomerkata” – Roma bi u narednom periodu trebalo da ponudi mladom strategu novi ugovor na nekoliko sezona, bez obzira na rezultate do kraja takmičarske godine.

Nema dileme da je De Rosi sa sobom poneo “čamac za spasavanje”, te da je preporodio ekipu koja je kao favorit na brojim utakmicama prosipala bodove. Za period od gotovo 50 dana, ukupno 840 minuta na klupi, De Rosi je povratio veru igračima i učinio da Roma izgleda moćno na terenu.

Statistika potvrđuje sve što smo naveli, jer je De Rosi na sedam mečeva osvojio 18 bodova u italijanskom prvenstvu, a uz to Roma je postigla čak 18 golova. Jedini poraz je pretrpeo od Intera, koji će svemu sudeći biti šampion ove sezone. U Seriji A, Roma je trenutno peta na tabeli sa 47 bodova, a samo četiri poena joj nedostaju da sustigne četvoroplasiranu Bolonju i izbori mesto koje vodi u Ligu šampiona.

Uz to bi trebalo dodati da je Roma sa De Rosijem eliminisala Fejnord u Ligi Evrope, te da će igrati u osmini finala ovog takmičenja.

De Rosi je učinio ono što su navijači iz Rima očekivali od početka sezone, a to je da Dibala i družina budu gladni uspeha.