Lukićev prvenac, Barnli prekinuo niz

FOTO: AP


U okviru 29. kola Premijer lige danas su odigrane tri utakmice, a domaći timovi su bili daleko uspešniji.

Barnli je nakon deset utakmica bez trijumfa savladao Brentford sa 2:1. Nakon prekršaja poslednjeg igrača odbrane, Serhija Reguliona, glavni arbitar je pokazao crveni karton odbrambenom igraču i dosudio kazneni udarac za domaćina. Izvođač najstrože kazne je bio Larsen, pa je od 10. minuta na semaforu bilo 1:0. Drugi gol je delo Fofane, koji je iskoristio pas Odoberta i zatresao mrežu gostujućeg tima. Pokušao je Brentford da se vrsti u utakmicu golom Ajera u 83. minutu ali to je bilo sve od prilika, te je meč okončan pobedom Barnlija. Oni se sad nalaze na poziciji broj 19 sa čak osam bodova manje od prvog iznad crte.

Luton i Notingem Forest su odigrali nerešeno (1:1). Gosti su vodili pogotkom Vuda od 34. minuta utakmice, dok je gol za izjednačenje postigao Beri u 89. minutu i postavio konačan rezultat utakmice. Notingem je ostao ispred današnjeg rivala i ima 25 bodova na poziciji 17, dok je Luton mesto ispod sa 22 osvojena boda.

U poslednjem meču današnjeg programa Fulam je bio ubedljiv protiv Totenhema rezultatom 3:0. Muniz je načeo mrežu golmana gostujućeg tima u 42. minutu. Drugi gol je postigao Saša Lukić u 49. minutu. Ovo je prvi pogodak našeg reprezentativca u Premijer ligi. Konačan rezultat je drugim golom na utakmici postavio Muniz. Fulam se nalazi na 12. mestu, a Totenhem je ovim porazom ostao na petoj poziciji.