Vojvodina sprema detonaciju: Da li se Tadić vraća u srpski fudbal?

FOTO: Starsport


Milan Mandarić je novi potpredsednik FK Vojvodina kao i član Upravnog odbora novosadskog kluba. Porasle su ambicije Novosađana, a spekuliše se da su one dosegle visine u vidu Dušana Tadića.

Novopečeni rekorder po broju nastupa za reprezentativnu selekciju trenutno nastupa za Fenerbahče sa kojim ima ugovor do leta 2025. godine. Turski tim igra sjajno ove sezone, a veliki učinak je dao i Tadić, sa kojim Fener “gazi” ga trofeju u Ligi Konferencija i čeka ga duel u četvrtfinalu protiv Olimpijakosa, dok se u prvenstvu nalazi na drugoj poziciji, dva boda iza Galatasaraja.

U novembru kapiten Orlova puni 36 godina i teško je za očekivati da će tražiti neki bogatiji angažman ili nastup u nekim većim klubovima koji imaju visoke ambicije u jakim ligama.

Upravo zato je dolazak Mandarića izazvao veliku buru i spekulacije da ćemo u dresu novosadske “Stare dame” videti Tadića.

Podsetimo, on je svoje ime u srpskom fudbalu izgradio u Vojvodini, te se može nazvati detetom tog kluba i igračem koji je vezan za Novosađane. Baš tome se nada i novi potpredsednik Vojvodine i želi da privoli iskusnog fudbalera da se opet igra lopte na stadionu “Karađorđe”.

Debitovao je 5. avgusta 2006. godine u susretu sa Hajdukom iz Kule na kom je odigrao poslednjih pola sata utakmice. Poslednji put je crveno-beli dres nosio u duelu protiv Napretka iz Kruševca. Susret je odigran 16. maja 2010. godine, a Tadić je sa tri ključna dodavanja učestvovao u ubedljivoj pobedi od 7:0.

Na 97 utakmica je postigao 27 golova, a mnogi navijače pamte pogodak protiv Austrije iz Beča u kvalifikacijama za Ligu Evrope, koji je ujedno i njegov jedini gol za Vojvodinu u evropskim kvalifikacijama.

Sigurno je da će njegov eventualni dolazak Novosađane lansirati u sam vrh favorita za osvajanje prvenstva, a s obzirom na ogromnu želju uprave Vojvodine, ne sumnjamo da će biti još pojačanja, te da će “Stara dama” pokušati da se vrati na stare staze slave.