ALKARAZ JURI KA PRVOM MESTU: Pao je i Italijan!

Španski teniser Karlos Alkaraz ostvario je plasman u četvrtfinale Mastersa u Majamiju nakon ubedljive pobede nad Lorencom Musetijem iz Italije.

Alkaraz je dominirao na terenu, osvojivši meč rezultatom 6:3, 6:3 za manje od sat i po vremena igre. Već u prvom setu je stekao prednost brejkom u prvom gemu, čime je postavio ton za dalji tok meča.

U drugom setu, borba je bila izjednačena sve do osmog gema, kada je Alkaraz iskoristio servis Musetija i poveo sa 5:3, nakon čega je rutinski priveo meč kraju.

U narednom kolu, Alkaraz će se suočiti sa Grigorom Dimitrovim, koji je pobedio Huberta Hurkača u dramatičnom meču. Dimitrov je trijumfovao posle dva sata i 40 minuta igre rezultatom 6:3, 3:6, 7:6 (3).

Odlučujući taj-brejk je bio pomalo kontroverzan, jer je Hurkač izgubio važan poen zbog dodira patike sa mrežom pri rezultatu 2:2, iako je prethodno osvojio taj poen.

Interesantno je da će ovo biti peti susret između Alkaraza i Dimitrova, s tim da je Dimitrov slavio u sva tri prethodna meča na masters turnirima.