Almerija zabeležila prvu pobedu, Barselona ubedljiva u derbiju

FOTO: The Guardian


Topla martovska noć u Madridu zatvorila je 29. kolo La Lige, i to u velikom stilu. Derbi kola između Atletiko Madrida i Barselone, drugog i petog tima u ligi završen je ubedljivom pobedom Katalonaca sa 3:0.

Najpre su ljubičasto-plavi poveli golom Žoao Feliksa u 38. minutu meča. Naredni minuti doneli su muke za gostujući tim jer je njihov trener i legendarni vezni igrač Ćavi u roku od dva minuta dobio dva žuta kartona. Uprkos tome, Barselona je u drugo poluvreme ušla silovito. Dva minuta po povratku, Robert Levandovski je na asistenciju Rafinje uvećao prednost na 2:0, da bi u 65. asistirao Lopezu za konačnih 3:0 i ubedljivu pobedu Katalonaca.


Almerija je u gostima savladala Las Palmas i tako zabeležila prvu pobedu u ligi ove sezone.

Baptisao je na asistenciju Ramazanija zatresao mrežu domaćina i postavio konačan ishod za veliko slavlje gostiju.

Kuenka je golom u 54. minutu presudio Valensiji i svoju ekipu doveo na samo dva boda zaostatka za večerašnjim rivalom. Viljareal ima 38 bodova na devetoj poziciji, dok je Valensija nesto ispred sa 40 bodova.

Rajo Valjekano je poveo golom Ležena u 40. minutu, a konačan ishod je postavio Kamelo u 78. minutu za tri boda domaćeg tima. Rajo se nalazi sedam bodova iznad crte, dok se Betis nalazi četiri boda od ulaska u Evropu.

U derbiju začelja tabele, između timova koji su (makar za sad) sigurni od ispadanja iz najelitnije španske lige, domaća Sevilja izgubila je od Selte Vigo sa 2:1