Serija A – rezime dana

Foto: Sporting news

Izuzetno zanimljiv dan u italijanskoj Seriji A započeli su Juventus i Djenova koji su odigrali me bez pogodaka, što je na kraju Dušan Vlahović ,,platio’’ sa dva žuta kartona. Juventus ovim rezultatom pada na treće mesto s obzirom da je Milan trijumfovao i zauzeo drugu poziciju. Đenova se nalazi na sredini tabele i utisak je da sa dvanaestog mesta ne mogu ni iznad ni ispod.

Kad smo kod Milana, u Veroni je domaćin savladan sa 1:3, a sve je počelo golom Ernandeza u 44. minutu nakon solo prodora. Vođstvo je duplirao Pulišić u 50. da bi Noslin smanjio prednost 14 minuta kasnije. Tačku na meč ipak stavlja Čukvueze u 79. minutu nakon odbitka. Milan zahvaljujući kiksu Juventusa ide na drugo mesto dok je Verona petnaestoplasirana.

Roma je minimalnim rezultatom na Olimpiku savladala Sasuolo a prelomni momenat se desio u 50. minutu kada je sa distance pogodio Pelegrini. Izabranici Danijelea De Rosija su na petom mestu i ,,grabe’’ ka Ligi Šampiona dok je sva prilika da če Sasuolo ispasti iz lige s obzirom da je pretposlednji.

Meč između Atalante i Fiorentine je odložen, a dan su zatvorili Inter i Napoli. Mateo Darmian ja zaslužan za vodeći gol ,,nero-azura’’ u 43. minutu da bi izjednačenje doneo Huan Žesus u 81. minutu. Podela bodova neće previše uticati na Inter koji vodi u odnosu na drugoplasirani Milan sa čak 14 poena, dok se Napoli nalazi na sedmom mestu i mora da se pomuči kako bi izborio Ligu Konferencija.