Borac prekinuo niz poraza i zaustavio seriju Zadra

FOTO: Admiral Bet ABA liga

U 24. kolu ABA lige, Borac je savladao Zadar (89:81). Ronaldo Segu sa 24 poena i četiri asistencije, dok ga je pratio Uroš Čarapić sa 23 poena. Za goste je najbolji bio Lovro Mazalin koji je sakupio 21 poen i uhvatio devet lopti.

Prvu četvrtinu su Čačani lepo otvorili, u jednom trenutku je klub iz Hrvatske poveo sa dva poena prednosti ali su domaći brzom reakcijom ponovo došli do prednosti (25:22).

U drugoj deonici je Borac vodio do samog finiša poluvremena, ali su gosti uspeli da preokrenu rezultat i na poluvreme otišli sa pola koša prednosti (42:43).

Zadar je nastavio tamo gde je stao u drugoj četvrtini, napravili su 7 poena prednosti. Nakon tajm-auta domaćih i serijom 16:4 uspeli su da treću deonicu završe sa 9 poena prednosti (69:60).

Klub iz Čačka je u završnih 10 minuta napravio i dvocifrenu prednost, gosti su uspeli da se vrate u meč i stignu Borac na jedan posed zaostatka, ali su Čačani odbili nalet Zadra i ponovo se odlepili što je bilo dovoljno da se upiše 9. pobeda u sezoni (89:81).

Zadar je sada na skoru 14-10 na 4. poziciji, dok je Borac na 11. mestu sa 9 pobeda i 15 poraza.