Sferopulos nakon Virtusa: Nismo zaslužili negativne rezultate!!

FOTO: Starsport

Zvezda je slavila protiv Virtusa (94:79). Ovo je prva Zvezdina pobeda u sedam mečeva u Evroligi.

Trener crveno-belih, Janis Sferopulos je održao konferenciju za medije nakon ove pobede.

-Čestitam igračima jer su se jako borili, hteli smo da damo nešto više timu. Promašili smo neke detalje, ali borili smo se jako. Svi igrači su pomogli timu, pametne faulove smo pravili, igrali bolju odbranu. Videli ste nakon drugog poluvremena kontrolisali smo utakmicu. Bilo je bitno na +10, kada su izjednačili nismo gubili glavu, već smo igrali na naš način i pobedili na kraju. Čestitam igračima, nakon ovog duplog kola sledi ABA liga. Hvala navijačima što su nas borili. Pokušaćemo da im damo više srećnih dana i pokušaćemo da dobijemo što više utakmica do kraja sezone u Evroligi, ABA ligi i srpskoj ligi- rekao je Sferopulos.

Pričao je o tome kako ova pobeda ima uticaj na samopouzdanje ekipe.

-Veoma je bitno šta govorite, jer moramo da se borimo sami sa sobom. Svi ovi nedavni negativni rezultati koje smo imali, nismo zaslužili te rezultate. Mislim da smo mogli neke da dobijemo. Veoma je bitno iz psiholoških razloga da dobijemo ovu utakmicu i da pokažemo da možemo igrati mnogo bolje, kao što zaslužujemo nastupom na terenu- izjavio je Grčki stručnjak.

Pričao je i o tome koliko je teško uklopiti neka pojačanja u tim.

-To je moj posao, da svima dam ulogu i mesto u timu, da ispravim svaki detalj i napravim hemiju. Ovo je moj način kako da uradim sve i uradiću to nemojte da brinete- zaključio je trener Zvezde.

Crvena zvezda će narednu utakmicu odigrati u ponedeljak protiv Mege u ABA ligi.