Borivoje Ristić preuzeo brigu o golmanima Filipina

Foto: FK Radnički (NB)

Još jedan mladi stručnjak, praktično na početku bavljenja trenerskim pozivom, otisnuo se van granica Srbije. Reč je o Borivoju Ristiću,  koji će u narednom periodu da brine o reprezentativnim golmanima Filipina.

– Sve se dogodilo iznenada, dobio sam ponudu i brzo sam se odlučio da je prihvatim. Željan sam izazova. Mislim da će odlazak na Filipine da bude dobra prilika za tak nešto – kaže Ristić.

U ovoj ostrvskoj azijskoj zemlji, mladog stručnjaka očekuju obaveze koje se odnse na rad sa čuvarima mreže tamošnje nacionalne selekcije u uzrastu od 17 do 20 godina.

– Reprezentacija Filipina u konkurenciji igrača U 17 i U 20 plasirala se na Azijski kup, koji će se održati na Baliju i Filipinima od 19. maja. Predstoje nam pripreme u Južnoj Koreji, što će biti i prilika za upoznavanje.

To ne bi trebalo da Vam bude problem uz činjenicu da imate bogato golmansko iskustvo, a radili ste u svojoj školi sa čuvarima mreže?

– Imao sam planove da radim u klupskom ili reprezentativnom fudbalu i sada se to dogodilo. Imam tremu, ali onu poitivnu.

Brzo će i obaveze i sa najboljom selekcijom Filipina?

– Taj deo posla me očekuje odmah po završetku takmičenja na Azijskom kupu za mlađe selekcije. U narednih šest meseci posvetiću se golmanima „A“ tima – objasnio je Risić.

U bogatoj golmanskoj karijeri Borivoje Ristić je čuvao mreže: Smedereva, Dubočicie, Mačve, Vojvodine, Metalca, Sevojna, Teleoptika, BASK, Novog Pazara, Čukaričkog, Radnika , Rudara, Radnički iz Niša, a poslednji angažman je imao u novobeogradskom Radničkom.

Posebno u sećanju Ristiću je ostao boravak na banovom brdu, kadaje sa Čukaričkim osvojio Kup Srbije u sezoni 214/2015.