Čačak čeka povratak na prvoligašku scenu

Foto: Morava info

Kada se povede priča o fudbalu u Srbiji, jedna od sredina koja zauzima važno mesto, svakako je i Čačak. Fudbalski klub Borac, simbol grada na Moravi, trenutno se takmiči u društvo srpskoligaša, a ljubiteljima „najvažnije stvari na svetu“ sigurno je ostalo urezano u sećanju vreme kada su popularne „zebre“ igrale u najvišem angu, kada su tribine bile pune kao šipak, kada su crveno-beli dočekivali najveće klubove.

Period krize nije zaobišao ni ovaj klub bogate i svetle istorije. Borac je po ispadanju iz elitnog ranga, igrao u Prvoj ligi, posle čega je dospeo u trećeligaško društvo. Danas je slika po fudbal u Čačku, ako ništa drugo, ono bar obećavajuća. Borac 1926 je posle 17 odigranih kola u prvenstvu Srpske lige „Zapad“ trenutno na prvom mestu sa 46 bodova, dok najbliži pratilac FAP iz Priboja ima pet bodova zaostatka.

Može li Čačak da se vrati na prvoligašku scenu? – pitanje za Darka Rakočevića, šefa stručnog štaba kluba kraj Morave.

– To nam je cilj, a ujedno i ogromna želja. Za sada nam u prvenstvu ide dobro, ali kako je liga jako teška i kvalitetna, sigurno je da nas tek očekuju prava iskušenja – kaže Rakočević.

Rivali sa posebnm motivom ulaze u duele sa Čačanima…

– Nekako je to i razumljiva, prvaka svi žele da nadigraju, pobede…Zato nema mesta opuštanju. Svaki protivnik mora ozbiljno da se shvati.

Pobeđene su komšije iz Zablaća, a sada sledi odlazak na megdan Takovu?

– Pred nama je jako važna i naravno, teška utakmica u Gornjem Milanovcu. Tri boda su prioritet. Verujem da je naš tim kadar da to i ostvari – optimista je Darko Rakočević, trener čačanskog srpskoligaša.