Da li će FK Partizan dobiti UEFA licencu? Još dva dana do kraja monitoringa

Foto: Starsport

Dok večiti vode borbu za šampionsku titulu, u Humskoj je goreće pitanje UEFA monitoring.

Opšte je poznato da su crno-beli od države prethodnog marta (2023. godina) dobili pozamašnu svotu novca, koja je direktno uticala na finansijsku situaciju Partizana i dobijanje UEFA licence.

– Hoću da vas obradujem, danas su uslovi za sticanje licence za igranje Partizana u Evropi ispunjeni. Hoću ponovo, iz sveg srca za to da zahvalim predsedniku, Aleksandru Vučiću i državi Srbiji, koja je svestrano i presudno pomogla – izjavio je tada predsednik Partizana Vučelić.

Međutim, problemi Partizana su se nastavili i u takmičarskoj 2023/24, jer je u oktobru nova nevolja zadesila “Parni valjak”.

Klub iz Humske je u tom momentu uputio molbu za pozajmicu od dva miliona evra Fudbalskom savezu Srbije, ali samo kako bi se rešio jedan deo finansija.

Poslednji UEFA monitoring nas očekuje 31. marta 2024. godine i Partizan ima još par dana da izmiri dugovanja. Ukoliko Partizan ne dostavi dokaz o izmirenim obavezama uslediće novi problemi za tim Igora Duljaja.

S obzirom na to da je Partizan u lošoj finansijskoj situaciji, o kojoj su pričali igrači i stručni štab, pa i uprava kluba, pitanje je da li će crno-beli zadovoljiti sve uslove čelnika evropske kuće fudbala.

Tekuća sezona je bila turbulentna za Partizan kada pogledamo događanja na terenu, ali i van njega. Setimo se da je Ksander Severina “pobegao” iz Humske zbog neizmirenih dugovanja od 25 hiljada evra, dok je pitanje koliko još u Partizanu ima takvih primera.

Videćemo da li će opet država stati uz ceno-bele…