Da li Dragović treba da ostane u Zvezdi ili ne?

FOTO: Fk Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde se nalaze na liderskoj poziciji i sve je izglednije da će i ove sezone osvojiti šampionski pehar.

Koliko klubovi vole kraj sezone, pogotovo ako je uspešan, tako im sigurno ne prija kada dolazi do razilaženja sa igračima i ponudama koje je jako teško odbiti.

Kapiten crveno-belih, Aleksandar Dragović, jedan je od onih fudbalera kojima ugovor ističe na kraju tekuće sezone.

Došao je u Crvenu zvezdu na leto 2021. godine i za skoro tri godine je ostavio dubok trag u istoriji kluba iz Ljutice Bogdana. Zabeležio je 126 nastupa, a šest puta je tresao mrežu rivala, dok je tri puta asistirao za pogodak. Ova sezona bi mu mogla doneti treću titulu šampiona Srbije, kao i isti broj titula u Kupu, pošto za sada ima dva takva trofeja u svojoj kolekciji.

Ono što je izuzetno krasilo njega kao fudbalera je sigurnost i uloga lidera u timu. Zajedno sa Erakovićem je činio bedem u brojnim evropskim susretima, a jedan je od najzaslužnijih za stasavanje mladog štopera, i njegove fantastične partije.

S obzirom na to da ima 33 godine, teško je reći da li može da konkuriše za neke od jačih liga i klubova. Neosporan je njegov kvalitet, ali godine govore da neće lako naći angažman poput Bajera iz Leverkuzena.

Dragović bi ostankom na Marakani, ako nastavi sa izvanrednim izdanjima, mogao da postane legenda Crvene zvezde i neko ko bi zlatnim slovima mogao da bude upisan u stranice istorije crveno-belih. Biće teško igraču da odluči, a za sada jedini logičan sled događaja je da iskusni štoper dobije novi ugovor.