Ranko Stojić: Srpski reprezentativni fudbal ide ka katastrofi…

Foto: Printskrin

Fudbalski stručnjak je bio oštar prilikom analize rezultata koje su ostvarile nacionalne selecije, a u ovom trenutku deluje da je to i jedini ispravan stav.

Pričaću otvoreno… Sve ovo ide prema katasrofi! Do pre četiri ili pet godina, do dolaska Piksija na mesto selektora, rezultati mlade reprezentacije pokrivali su A tim. Onda je to palo na omladince, sada na kadete. To je priznaćete ozbiljan, slobodan i strmoglav pad – istakao je Ranko Stojić za Kurir.

Ipak ne krivi Stojić za sve selektore mlađih selekcija.

Druga stvar, direktor Tanjga kaže da će tražiti odgovornost selektora. Oni su obrnuli igricu, nije suština u radu selektora. Drulović ima iskustva, ima rezultat, bio je prvak Evrope, Krivokapić takođe ima rezultat, bio je sa ovom generacijom u polufinalu. Nije to u pitanju, već suština, vizija i strategija na nivou Saveza. Šta uraditi da se unapredi rad sa mladima? Da se poboljša infrastruktura u klubovima, da se radi na edukaciji trenera na klupskom nivou…

Ističe fudbalski stručnjak da je FSS u velikom problemu.

To mora poći od Saveza, da oni daju instrukcije i da overavaju licence trenerima. U ozbiljnim zemljama to se radi na svakih šest meseci. Treneri moraju da rade svoje teme, ili da obrađuju druge. Ko to ne radi, ne može da produži licencu. Treća istina je da ljudi koji rade u Savezu nisu neinteligentni. Ne može se reći da oni nemaju dobru nameru, ali nemaju znanje. Znate. Bojim se da smo u ozbiljnom problemu. Idemo ka trećoj kategoriji evropskog fudbala – rekao je za Kurir Ranko Stojić.