Dejan Nikolić, trener Radničkog iz Sremske Mitrovice: „Romantičari“ test naše zrelosti

Foto: Mocart sport

Učinilo se u jednom trenutku da prvoligaš iz Sremske Mitrovice gubi dah u trci za visok plasman, onaj koji direktno omogućavae igranje u najvišem rangu ili bar u trci za pozicije „tri i četiri“ koje donose doigravanje sa potisnutim timovima Superlige. Ipak, ubrzo je stigao demanti sa terena. Radnički je ostvario dobre rezultate, sakupio 38 bodova i sa šestog mesta gleda ka vrhu tabele.

Narednog vikenda na programu je jedan od derbija 26. kola kada u Sremsku Mitrovicu dolazi lider OFK Beograd.

– To je pravi ispit zrelosti za našu ekipu – kao iz topa će Dejan Nikolić, trener Radničkog.

Tim sa Karaburme je ubeljivom pobedom nad Kolubarom najavio izlazak iz krize posle slabijeg starta u nastavku prvenstva?

– Bilo je to pitanje trenutka. „Romantičari“ imaju dobro selektiran sastav, spoj mladosti i iskustva. Nisu bez razloga ubedljivo na prvom mestu. To što su slabije ušli u drugi deo, verovatno je pad koncentracije.

Može li Radnički do pozicija sa kojih se vidi viši rang?

– Od nas zavisi. Verujem da možemo. Igramo rasterećeno, uvek želimo da se nadigravamo bez obzira na to ko je rival na drugoj strani. Imamo kvalitet, ni to nije sporno.

Trka za visok plasman je gotovo paklena?

– Biće tako do poslednjeg kola. Nama je prioritet bio plasman koji vodi u plej-of, tako da ni to još nismo „overili“, a opet, imamo izgledne šanse da napredujemo na tabeli. Zanimljiva sezona iz više uglova ako se gleda – naglasio je Dejan Nikolić, iskusni stručnjak na klupi prvoligaša iz Sremske Mitrovice.