Srbi u NBA: Denver ne može bez Jokića, sjajna partija Micića nedovoljna za pobedu

Foto: United Hoops Romania

Malo je falilo da Denver Nagetsi naprave pravi kiks protiv desetkovane Minesote u gostima, ali zahvaljujući fantastičnoj partiji Nikole Jokića to se nije desilo pa su Nagetsi trijumfovali sa 112:115. Odlično su izabranici Majka Melouna ušli u mel, a naročito srpski reprezentativac koji je imao neverovatno prvo poluvreme i staloženo vodio ekipu do sedam poena vođstva u prvoj četvrtini, dok mu je sa druge strane parirao Entoni Edvards u pravom ,,sudaru zvezda’’. Odlično su gosti koristili nedostatak Rudija Gobera u redovima Minesote što je dozvolilo Jokiću da se razigra i uz Majkla Portera Džuniora bude glavni poenter ekipe. Svaki put kada bi Jokić otišao da odmori (što je ukupno trajalo skoro 12 minuta) Denver se napadački mučio, ali kada bi Srbin ušao u igru, sa lakoćom bi vraćao prednost pa se na pauzu otišlo sa 70:55.

Početak drugog perioda je pripao domaćem timu koji je uz nekoliko dobrih serija uspeo da smanji prednost i na poslednju pauzu ode sa samo tri poena zaostatka, ali bilo je jasno da zaostatak može da se stigne samo ukoliko lopta ne dolazi do Jokića kog su, ponekad, čuvala i po četiri igrača. Nekoliko njegovih trojki kada se rezultat ,,lomio’’ su znatno pomogle da se dođe do pobede i uprkos blagim rezultatskim trzavicama, Jokić je bio junak Denvera bez kog bi pobeda protiv Mineoste oslabljene neigranjem Gobera i Taunsa bila dovedena u pitanje. Sjajno veče za srpskog košarkaša koji je imao dabl-dabl od 35 poena, 16 skokova i dve asistencije.

Pored njega istakao se i Vasa Micić koji, uprkos napadački odličnoj partiji, nije uspeo da donese pobedu Šarlotu budući da su ih Orlando Medžiksi savladali sa 112:92. Micić je upisao čak 20 poena uz po skok i asistenciju i bio izuzetno poenterski raspoložen sa nekoliko izuzetno bitnih šuteva a tri poena, ali je dobra odbrana domaćina na kraju presudila. Kada su ostali igrači u pitanju minute je sinoć upisao još Boban Marjanović koji je postigao pet poena u pobedi Hjustona nad Vašingtonom od 114:137.