Vladimir Savić za ,,MaxSport“: Utakmica sa Partizanom mi je lična karta

Foto: Mozzart Sport

Napredak se nalazi u fantastičnoj formi budući da je u poslednja dva kola pre reprezentativne pauze pobedio Partizan i niški Radnički, a jedan od junaka ekipe, golman Vladimir Savić, je za ,,MaxSport’’ razgovarao o odličnoj formi, karijeri i stanju u klubu.

Nakon dve vezane pobede i tri utakmice bez primljenog gola, protiv ekipa kao što su TSC, Partizan i Radnicki Niš, samopouzdanje raste i tera nas da budemo još bolji nego na prethodnoj utakmici. Za sjajnu formu je zaslužno više faktora, a jedan od njih je konstantno dobar rad sa trenerom golmana Aleksandrom Božovićem, istrajnost u radu i strpljenje, dobra defanzivna igra cele ekipe, a posebno zadnje linije, ali smatram da svaka dobra odbrana kreće od napadača – objasnio je stameni čuvar mreže.

U Napretku, shodno rezultatima, vlada dobra atmosfera.

Sigurno da je posle dobrih rezultata atmosfera sve bolja. Napredak je zdrav i stabilan klub, bez oscilacija koji zaslužuje mesto u plej-ofu.

Savić je sjajnim odbranama imao ključnu ulogu u pobedi nad Partizanom, nakon čega je izabran i za najboljeg golmana čitave runde, dok je protiv Radničkog bio najbolji igrač na terenu.

Nekome dobre partije stvore pritisak, dok nekome ne. Trudim se da iz utakmice u utakmicu budem sve bolji, ali mislim da ima još dosta prostora za podizanje forme. Kako kod mene, tako i kod bilo kog drugog igrača Napretka.

Svestan je da mu ugovor ističe uskoro, a uprkos ponudama koje su mu dobre partije donele, prioritet će imati razgovor sa timom iz Kruševca.

Pred istekom sam ugovora koji važi do kraja sezone, ali je sigurno da ću prve razgovore obaviti sa ljudima iz Napretka. Meč sa Partizanom je bila sjajna prilika da skrenem pažnju na sebe i nateram mnoge da me dobro zapamte zahvaljujući sjajnim odbranama. Nije mala stvar biti igrač utakmice na takvoj utakmici i ostati nesavladan tokom celog meča. Trenutno sam, ipak, najfokusiraniji na klupski cilj – ulazak u plej of, a kasnije sve ide svojim tokom – zaključio je Savić za koga, kako saznajemo, postoji određeno interesovanje izvesnog beogradskog kluba.