Đoković i Ivanišević – Nešto odavno nije štimalo!

Foto: EPA-EFE/MATT TURNER

Kao grom iz vedra neba objavljena je informacija da se posle mnogo godina rastaju prvi reket sveta, Novak Đoković i proslavljeni hrvatski teniser Goran Ivanišević.

Nekadašnji osvajač Vimbldona je u Novakov stručni štab stigao u julu 2019. godine, kada je započeo rad sa srpskim teniserom zajedno sa tadašnjim trenerom Vajdom. Glavni trener je postao početkom marta 2022. godine i za to vreme je sa Đokovićem ređao velike uspehe.

U toku saradnje je učestvovao u osvajanju 9 Grend Slem trofeja, istog broja Masters titula i 6 turnira Serije 500 i 250. Postavlja se pitanje šta je uticalo na Novakovu odluku posle ovako uspešnih godina i osvajanja svih velikih titula.

Kada ste najbolji teniser svih vremena i svaku sezonu započinjete sa najvećim ambicijama, onda sigurno nije lako prihvatiti činjenicu da ste poslednji trofej osvojili u novembru na Završnom Mastersu sezone. Upravo je tu prazninu osetio Novak, koji je i ranije iskazivao nezadovoljstvo prema svom timu, što je i rezultiralo brojnim čarkama između Ivaniševića i njega.

U proteklim godinama su često bile svađe na relaciji Đoković – Ivanišević, a ove sezone čak dva puta u manje od mesec dana je došlo do takvog ishoda. Na Junajted Kupu su imali žustru raspravu u pauzi između gemova, dok je eskaliralo sve u duelu sa Sinerom u polufinalu Australijan Opena.
Poznato je da Novak reaguje hitro kada se karijera ne odvija po planu koji želi, a sigurno će biti zanimljivo u narednim nedeljama videti ko će doći na vrelu stolicu Novakovog tima.