Ivanišević morao u Ameriku kako bi mu Novak uručio otkaz!

Novak Đoković je prekinuo saradnju sa Goranom Ivaniševićem tokom Mastersa u Indian Velsu, nakon što je srpski teniser izgubio već u prvom meču od Luke Nardija.

Iako je vest o raskidu saradnje iznenadila, pojedini hrvatski mediji primećuju da je Ivanišević morao da otputuje u SAD kako bi primio otkaz od Đokovića, s obzirom na to da se odluka donela baš u Indian Velsu.

Saradnja između Đokovića i Ivaniševića počela je uoči Vimbldona 2019. godine, ali su odnosi između njih postali narušeni tokom vremena.

Odluka o prekidu saradnje došla je u vreme kada Đoković prolazi kroz izazovnu sezonu, suočen sa sve većim pritiskom od strane mladih igrača kao što su Karlos Alkaraz i Janik Siner.

Promene u Đokovićevom timu nisu bile samo vezane za trenere, već i za menadžment, gde je došlo do zamene dugogodišnjeg menadžera Eduarda Artaldija sa američkim biznismenom Markom Mejdenom.

Đokovićevi izlivi besa na terenu prema Ivaniševiću i drugim članovima tima postali su učestaliji, pokazujući njegovo sve veće nezadovoljstvo.

Ove promene i konflikti događali su se upravo u godini olimpijskih igara, gde Đoković nije postigao rezultate koje je očekivao.