Duljaj: Nisam obećavao titulu, želimo da odemo na pauzu pozitivni

Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

Šef stručnog štaba Partizana – Igor Duljaj je govorio na konferenciji za štampu, pred utakmicu 26. kola Superlige Srbije, koju će crno-beli odigrati u Lučanima protiv Mladosti.

Istakao je Duljaj da je poraz od Napretka arihiviran.

– Uvek kada se doživi neuspeh nije prijatno, ali na tu utakmicu je stavljena tačka. Imamo mnogo obaveza u budućnosti, imao sam razgovor sa ekipom i rekao sam im da nemam šta da zamerim. Imali smo mnogo šansi, ali pamti se samo rezultat – rekao je Igor Duljaj.

Crno-bele naredni izazov očekuje u nedelju, kada će odmeriti snage sa lučanskom Mladosti.

– Tradicionalno težak protivnik. Ne znamo kakav je teren, ali ne tražimo alibi. Imaju mnogo iskusnih igrača koji znaju kako se igraju jaki mečevi. Jako važna utakmica zbog pauze koja predstoji. Želimo na pauzu sa pozitivnim osećanjima.

Veruje Duljaj da Partizan ide u pravom smeru.

– Nije važno ko je sada prvi na tabeli već ko će prvi proći kroz cilj. Naš glavni cilj je da Partizan ima igrače koji mogu da donesu profit klubu i da omoguće ekipi nastup u Evropi. Želim iza sebe da ostavim sjajne igrače poput Severine, Goha, Baždara i Nikolića, da ne spominjem ostale. To je izuzetno važno. Ja znam da sam ušao u voz i da ako promašite kolosek, svaka stanica je pogrešna. Ja tačno znam šta želim od Partizana. Da idemo jednim pravcem, a ja znam kojim.

Govorio je strateg crno-belih i o podršci Partizanove publike.

– Prave navijače ne možete prevariti. Oni vide i znaju sve. Prepoznali su da je svaki igrač imao veliku želju protiv Napretka. Nije nas sreća poslužila, ali se videla želja kod igrača i to je najvažnije. Ništa nije gotovo. Znamo šta hoćemo i šta želimo.

Osvrnuo se Duljaj i na zdravstveni bilten.

– Severina je odradio suspenziju, vraća se. Gajas Zahid se oporavlja, a Kovačević već trenira. Svi će biti u opticaju za prvih 11. Svi osim Saldanje su spremni za sutra.

Ipak u ovom trenutku Duljaj osvajanje titule stavlja u drugi plan.

– Bili smo prvi, drugi. Nismo nikada pričali o tome i nećemo ni sada. Svaka naredna utakmica je najvažnija. Rekao sam da su prioriteti evropska karta i svetla budućnost Partizana. Od toga nećemo odustajati. Ja na početku sezone nisam obećavao titulu, ali to ne znači da odustajemo od toga. Samo ime Partizana je ime za borbu i od toga nećemo odustati – zaključio je Igor Duljaj.