Ko je TJ Šorts? Najbolji plej Evrokupa

FOTO: Fiba

Košarkaški klub Pariz ima najboljeg pleja u Evrokupu, TJ Šorts koji beleži 17.5 poena po utakmici, obezbedi 3 skoka i podeli skoro 8 asistencija (7.7).

Omaleni plej je rođen 15. Oktobra 1997. godine u Americi ali ima Makedonsko državljanstvo, visok je 175 centimetara.

Na koledžu je igrao za UC Dejvis Edžis. U evropsku košarku je stigao 2019. godine i nastupao je za Litvanski Ventspils u kojem se zadržao jednu sezonu. Hamburg Tauvers ga je potpisao na jednu sezonu 2020. godine i na kraju te sezone mu nije produžen ugovor.

Karijeru je nastavio u Nemačkoj za Hakro Merlinse, ali ni tu se nije zadržao više od godinu dana, nije odustajao od klubova iz Nemačke, te ga je Telekom Basket potpisao takođe na godinu dana.

Nakon trogodišnje avanture u Nemačkoj, Šorts je odlučio da promeni sredinu i potpiše za klub iz Pariza.

Pariz ima sezonu za pamćenje, u polufinalu Francuskog liga kupa su savladali Obradovićev Monako (93:98), a Američki plej je tu utakmicu ubacio 25 poena. U finalnoj utakmici su savladali Nanterr (90:85) od kojih je 26 postigao upravo Šorts, i bio proglašen za MVP-ija.

Pariz je u četvrtak porazio Huventud u četvrtini finala Evrokupa (86:70), a najbolji igrač te utakmice je bio ko drugi nego Šorts koji je ubacio 21 poen i napravio 9 asistencija.

Francuski klub će polufinale igrati protiv London Lajonsa 26. marta odnosno 29. ili početkom aprila ako dodje do treće utakmice.

TJ Šorts je već sad na Evroligaškom nivou, nema sumnje da će sledeću sezonu igrati u Evroligi, da li u dresu Pariza ako osvoje Evrokup ili u nekom drugom timu to ostaje da vidimo.