Duljaj: Stadion će biti krcat, Zvezdin tim izgleda drugačije

Foto: Starsport/Srđan Stevanović

Šef stručnog štaba FK Partizan – Igor Duljaj je izneo očekivanja pred 172. večiti derbi.

– Dosta igrača je došlo u Partizan, većina njih nema osećaj večitog derbija, ali je sutra odlična prilika da iskuse taj ambijent. Čuo sam od igrača i ljudi koji šetaju ulicama da vlada veliko interesovanje za meč, stadion će biti krcat, znam da nećemo prikazati najbolji fudbal, jer nema potrebe da se bilo kome dokazujemo. Derbi je institucija koju moramo da gajimo kako bi mladim generacijama ostalo nešto pozitvno iza nas– istakao je Igor Duljaj.

Poručio je Duljaj da želi da vidi sportsku atmosferu na tribinama.

– U subotu će dosta roditelja dovesti decu na tribine, neka čuvaju jedni druge, da se ništa ne dogodi. Među tom decom će biti aši prijatelji, rodbina, komšije. Zato insistira samo na zdravom ambijentu. Svim akterima želim da meč protekne u miru, jer stasavaju nove generacije i hteo bih da od nas starijih pokupe ono najbolje. Da borba bude viteška, akcenat na fer-pleju. Nikad ne pobeđuje bolji, nego srećniji, motivisaniji.

Govorio je strateg crno-belih i o 171.  večitom derbiju.

– Nisam gledao snimak prethodnog derbija, samo sam se podsetio golova. U pitanju su različite utakmice, pred ovu su i naše komšije prihvatile medijsku ćutnju, pažljivije su u odnosu na prethodni meč kad su jakim izjavama motivisali moje igrače. Zvezdin tim izgleda drugačije, okolnosti su se promenile, igra se na drugom terenu, gde Partizan dugo nije osetio slast pobede.

Duljaj tvrdi da predstojeći okršaj crveno-belih i crno-belih nije odlučujući u trci za titulu.

– Nisam se bavio tim podacima. Pre početka sezone nisam obećavao titulu, samo sam razmišljao logično da nam je potrebna ulaznica za Evropu. Tako sam preneo razmišljanja ekipa.  Sad nam je ta karta nadohvat ruku. Ne verujem da je ova utakmica presudna za ishod šampionske trke, donosi tri boda, kao i svaka durga, a u opticjau su još 42. Jedino što je specifična, ali nisam siguran da odlučuje.

Pohvalio je Duljaj i atmosferu u timu.

– Igrači sad energiju prebaciju na mane. Ja sam u početku, a sad su oni u prvom planu, zajedno sa navijačima. Zajedno smo kreirali pozitivan ambijent. Što se mene tiče, smiren sam, ne čitam štampu, ne gledam televiziju i to me čini spokojnim.

Nije želeo trener Partizana da komentariše izbor sudije.

– Ne želim da komentarišem izbor arbitra. Nisam se nikad bavio time, ne bih ni sad. Želeo bih da posle utakmice niko ne priča o suđenju, već o atmosferi i golovima.

Lepe rečio imao je Duljaj za stratega crveno-belih – Vladana Milojevića.

– Gospodin! Uspešan, gledao sam kad je bio trener Čukaričkog i baš protiv Partizana osvojio Kup Srbije, uveo je Zvezdu dvaput u Ligu šampiona, smiren je, stručan, zna šta želi, to je preneo na ekipu, koja je organizaovana i jaka u odbrani. Zato će nam biti teško, posebno što će domaćin imati veliku podršku navijača, koji prave fantastičnu atmosferu. Hvala i našoj publici, koja nam je velika snaga. Čuo sam da će doći na derbi u velikom broju i od srca im hvala na svemu što čine za našu ekipu – zaključio je Duljaj.