Najava dana – Superliga

Foto: Sport klub

Uvertiru u sutrašnji 172. derbi danas će napraviti četiri ligaške utakmice. U prvom terminu od 16:30 Radnik dočekuje kragujevački Radnički u meču na kom će domaćin protiv izuzetno jakog protivnika pokušati da nastavi potencijalni povratak u borbu za opstanak koji su Surduličani započeli pobedom nad niškim imenjakom današnjeg protivnika. Feđa Dudić sjajno vodi Kragujevčane koji imaju niz od pet pobeda, tako da će duel biti rezultatski važan za obe ekipe.

Spartak u Subotici u isto vreme dočekuje Novi Pazar sa kojim će se suočiti u pravoj borbi za plej-of. Domaćin se trenutno nalazi na devetom mestu i samo bod ga deli od gornjeg dela tabele, dok gosti već pet utakmica ne znaju za pobedu i sigurno će probati da to isprave na severu zemlje.

Dva sata kasnije Mladost u Lučanima dočekuje Čukarički, a motiv za obe ekipe predstavlja činjenica da bi ih pozitivan rezultat bitno približio borbi za evropska takmičenja. Današnji program zatvaraju Vojvodina i Voždovac u derbiju sredine tabele gde bi tri boda mogla u potpunosti da preokrenu situaciju budući da toliku prednost novosadska ekipa u plej-of zoni ima u odnosu na tim iz Zaplanjske ulice koji je u plej-autu

Petak

16:30 Radnik – Radnički 1923
16:30 Spartak – Novi Pazar
18:30 Mladost Lučani – Čukarički
18:30 Vojvodina – Voždovac